Ελεύθερη με όρους η 52χρονη που καταζητούν οι Ρωσικές αρχές μέχρι την έκδοση της

Ελεύθερη με όρους η 52χρονη που καταζητούν οι Ρωσικές αρχές μέχρι την έκδοση της

Ελεύθερη με όρους αφέθηκε η 52χρονη εναντίον της οποίας εκκρεμεί διεθνές Δικαστικό ένταλμα σύλληψης των Αρχών της Ρωσίας.

Η 52χρονη που συνελήφθη χτες παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο όρισε την υπόθεση για τις 22 Φεβρουαρίου του 2019 για την έναρξη της διαδικασίας έκδοσης της στις ρωσικές αρχές  και διέταξε όπως αυτή  αφεθεί ελεύθερη με όρους.

Συγκεκριμένα, η 52χρονη υπέγραψε εγγύηση ύψους 20 χιλ. ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, τα στοιχεία της τοποθετήθηκαν στο stop list ,και να υπογράφει δύο φορές την εβδομάδα στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό Πάφου.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, μετά από σχετικό μήνυμα που λήφθηκε στην Αστυνομία από την Interpol, στο οποίο αναφερόταν ότι εναντίον της 52χρονης εκδόθηκε διεθνές Δικαστικό ένταλμα από τις Ρωσικές Αρχές, σχετικά με υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε κατά τα έτη 2014 και 2015 στην Ρωσία, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι η 52χρονη καταζητούμενη διέμενε στην Κύπρο, στην επαρχία Πάφου.

Εναντίον της 52χρονης εκδόθηκε από τις Αρχές της Κύπρου προσωρινό ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου αυτή συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας γύρω στις 13.45 χτες  και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ αναμένεται να αποσταλεί από τις Αρχές της Ρωσίας το σχετικό διεθνές ένταλμα σύλληψης της.

Η 52χρονη θα παρουσιαστεί ενώπιον Δικαστηρίου για να αποφασιστεί η έκδοση της στις Αρχές της Ρωσίας. Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.