Φάκελος με ύποπτη σκόνη εστάλη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φάκελος με ύποπτη σκόνη εστάλη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φάκελος ο οποίος περιείχε ύποπτη σκόνη στάλθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Στο χώρο του Πανεπιστημίου όπου ανοίχθηκε ο φάκελος βρίσκονταν εκείνη την ώρα επτά άτομα τα οποία παρουσίασαν σημάδια στο δέρμα τους με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο ενώ το Πανεπιστήμιο έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Οι Αρχές έχουν μεταφέρει τη σκόνη στα εργαστήρια για την απαραίτητη ανάλυση ενώ στο φάκελο ήταν γραμμένο στα αγγλικά το μήνυμα “η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους”.

Κινητοποίηση των αρχών

Τα μεσάνυχτα και υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφίχθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του “Δημόκριτου”, θα παραλάβουν τον φάκελο με άγνωστο περιεχόμενο που εστάλη το απόγευμα χθες Τετάρτη στο γραφείο της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ακόμη, θα ελέγξουν τους χώρους του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης – καλά στην υγεία τους – έχουν εισαχθεί πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον. Κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, που γράφει πως η προέλευσή του είναι η “Ινδία”, παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος. Κατά ιατρικές πηγές τα συμπτώματα πάντως έχουν υποχωρήσει εντελώς.