Μικρά μυστικά για τέλειες φωτογραφιες

FOTO1
Μια σκηνή που συναντάται κυρίως σε γυναικοπαρέες είναι οι αμέτρητες φωτογραφίες μέχρι να βγει η «σωστή» ώστε να ανέβει στα κοινωνικά δίκτυα.
Η φωτογράφος Jodee Ball από το Οχάιο δίνει συμβουλές πώς να βγάζετε φωτογραφίες χωρίς να μοιάζουν σαν της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
Δίνει έξι συμβουλές για να μετατρέψετε τις φωτογραφίες «ταυτότητας» σε… εξωφύλλου περιοδικών. Το πιο βασικό είναι να έχετε μια ανέμελη στάση και να χαμογελάτε πάντα…
Διαβάστε τα έξι «κόλπα» που προτείνει η φωτογράφος…

1. Να έχετε μια ανέμελη στάση

FOTO1
Δεν χρειάζεστε να στήνεστε για να βγάλετε τη φωτογραφία γιατί το πιο πιθανό είναι το επιτηδευμένο στήσιμο να φανεί στην φωτογραφία και να την κάνει πιο ψυχρή. Αφήστε το σώμα σας χαλαρό στο φακό.

2. Γυρίστε το σώμα σας κατά περίπου τρία τέταρτα στην κάμερα

FOTO2
Δεν είναι απαραίτητο να κοιτάτε ευθεία το φακό. Γυρίστε ελαφρώς στο σώμα σας στο πλάι και κοιτάξτε αυθόρμητα γυρίζοντας το κεφάλι προς την φωτογραφική μηχανή.

3. Προσοχή στα χέρια σας

FOTO3
Προσέξτε πού τοποθετείτε τα χέρια σας ώστε να μην καλύπτουν το πρόσωπό σας ή χαρακτηριστικά που θέλετε να τονίσετε. Μπορούν να είναι στο κάδρο αλλά όχι «κλέβοντας την παράσταση» ή όντας τοποθετημένα με λάθος τρόπο που δεν δημιουργεί ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα.

4. Χαμηλώστε τους ώμους σας

FOTO4
Μην είστε τόσο αυστηροί και στημένοι. Δοκιμάστε να χαμηλώσετε τους ώμους σας και να γίνετε πιο «προσιτοί» σε αυτόν που βλέπει την φωτογραφία όπως φαίνεται στο παράδειγμα της φωτογράφου.

5. Λυγίστε τα γόνατα

FOTO5
Μια από τις συμβουλές που δίνει επίσης η φωτογράφος είναι να λυγίζετε τα πόδια και όχι να στέκεστε με ολόισια πόδια σαν να είστε στρατιώτες. Δείτε τη διαφορά στις φωτογραφίες που δίνει σαν παράδειγμα.

6. Γυρίστε το κεφάλι σας

FOTO6
Μια κανονική πόζα μοντέλου που θα σας δώσει άλλο αέρα και θα κρύψει τυχόν ατέλεια του προσώπου σας. Μην κοιτάζετε ευθεία την κάμερα σαν να πρόκειται να βγάλετε φωτογραφία για το διαβατήριο σας και χαμογελάστε!
 
ΠΗΓΗ: newsbeast