Ασκηθείτε έξυπνα, όχι σκληρά!

Ασκηθείτε έξυπνα, όχι σκληρά!

Δε χρειάζεται να γυμνάζεστε ώρες ατελείωτες προκειμένου να χάσετε περισσότερες θερμίδες. Κάποιες μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές αρκούν για να δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Νικήστε το χρόνο. Αντί να μετράτε τους κοιλιακούς και τα πους-απ, προσπαθήστε να κάνετε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείτε σε συγκεκριμένα λεπτά. Επίσης, αποφύγετε να ξεκουράζεστε μεταξύ των ασκήσεων. Έτσι, βγαίνετε διπλά κερδισμένη: κερδίζετε χρόνο, ενώ αυξάνετε τους σφυγμούς σας, κάτι που σημαίνει πως καίτε περισσότερες θερμίδες γρηγορότερα.

Ενεργοποιήστε περισσότερους μύες. Αποφύγετε τις ασκήσεις που γυμνάζουν μεμονωμένες μυϊκές ομάδες και προτιμήστε εκείνες που δουλεύουν μεγαλύτερα τμήματα των ποδιών και της πλάτης, όπως τα βαθιά καθίσματα και το μονόζυγο. Καλό θα ήταν να ξεχάσετε και όλα εκείνα τα όργανα του γυμναστηρίου που κάνουν πιο εύκολες τις ασκήσεις, αφού δε σας αναγκάζουν να χρησιμοποιείτε όλο σας το σώμα.

Αυξήστε το βάρος. Η εκγύμναση με περισσότερη αντίσταση αυξάνει τη μυϊκή μάζα. Συνεπώς, όσο περισσότερους μύες έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε. Αρχίστε, λοιπόν, να σηκώνετε περισσότερα κιλά στο γυμναστήριο ή απλά γεμίστε ένα σακίδιο με βιβλία και βάλτε το στην πλάτη σας την επόμενη φορά που θα πάτε για τρέξιμο, ορειβασία ή περπάτημα.

Πηδήξτε. Το σκοινάκι και τα επιτόπου πηδηματάκια απαιτούν περισσότερη ενέργεια και άρα αποτελούν την πλέον αποτελεσματική μορφή άσκησης. Ιδανικά, δοκιμάστε να τα κάνετε σε σταδιακά αυξανόμενο ρυθμό για ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα.

Πηγή:manamia.gr