Να ονομαστεί Οπρα το αεροδρόμιο του Νάσβιλ ζητά δημοτική σύμβουλος

Μια δημοτική σύμβουλος του Νάσβιλ των ΗΠΑ πρότεινε να μετονομαστεί το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Τενεσί σε Oprah G. Winfrey Nashville International Airport.

Παρ`όλο που η Οπρα Γουίνφρεϊ, Αμερικανή ιδιοκτήτρια και διευθύντρια Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εκδότρια περιοδικών, συγγραφέας βιβλίων, τηλεοπτική παραγωγός, παρουσιάστρια και ηθοποιός, γεννήθηκε στο Μισισίπι, άρχισε να χτίζει την καριέρα της στο Νάσβιλ, αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί.

Προς τιμήν των δεσμών της Οπρα Γουίνφρεϊ με την πρωτεύουσα του Τενεσί η δημοτική σύμβουλος Σάρον Χαρτ έγραψε επιστολές στον δήμαρχο του Νάσβιλ, Ντέιβιντ Μπίλι και στον σημερινό πρόεδρο του αεροδρομίου, Ντέξτερ Σάμιουελς για να ζητήσει την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου.

“Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να αναγνωρίσουμε κάποιον του διαμετρήματος της οπρα” δήλωσε η Σάρον Χαρτ σε συνέντευξή της στο USA Today. Ωστόσο, δεν είναι το δημοτικό συμβούλιο αρμόδιο να λάβει την τελική απόφαση, αλλά η διοίκηση ου αεροδρομίου.

Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι η ονομασία του αεροδρομίου σε “Οπρα” θα είναι ενάντια στην πολιτική του διεθνούς αερολιμένα. Η τρέχουσα πολιτική αναφέρει ότι για να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου, ο τιμώμενος πρέπει να έχει “συνεισφέρει ουσιαστικά” είτε στο διεθνές αεροδρόμιο του Νάσβιλ, είτε στον τομέα της αεροπλοΐας. Επίσης το όνομα προσώπου δίνεται δύο χρόνια μετά τον θάνατό του τιμώμενου.