Υπό κράτηση τρία πρόσωπα για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών

Διατάγματα κράτησης δύο ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον τριών προσώπων για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη αρχικά  22χρονος που είχε συλληφθεί για διερευνώμενη υπόθεση κλοπής και το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησης δύο ημερών προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο 22χρονος εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε με τη βοήθεια των πολιτών.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 11.40π.μ. χθες, ο  22χρονος φέρεται να εισήλθε μαζί με δεύτερο πρόσωπο σε κατάστημα στην Πάφο και αφού απασχόλησαν την υπάλληλο, κατάφεραν να κλέψουν από ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Οι δύο άντρες έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος με τη βοήθεια και άλλων πολιτών κατάφερε να ανακόψει τον έναν εκ των δύο, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε το ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Το δεύτερο πρόσωπο, το οποίο κατάφερε να διαφύγει, περιγράφεται ως λεπτής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.75μ. περίπου, ηλικίας 25 ετών και φορούσε μαύρο φούτερ, σκούρο μπλε τζιν και μαύρα παπούτσια.

Λίγο αργότερα ενώπιον του Δικαστηρίου Πάφου προσήχθησαν δύο πρόσωπα ηλικίας 40 ετών για άλλη υπόθεση διάρρηξης και κλοπής.

Το Δικαστήριο διέταξε επίσης  τη διήμερη προσωποκράτηση και για τους δύο για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα δύο πρόσωπα, θεάθηκαν να  κινούνται ύποπτα έξω από κατάστημα στην Πάφο.

Με την άφιξη των αστυνομικών στην περιοχή, εντοπίστηκαν τα δύο πρόσωπα, τα οποία οδηγήθηκαν στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό για εξακρίβωση στοιχείων.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στην κατοχή του ενός, ένα ζεύγος γάντια και μία τσάντα, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 40χρονους, οι οποίοι συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας διάρρηξης κτιρίου με σκοπό την κλοπή, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς και κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς διερευνά την υπόθεση.