Αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία που θα κρίνει το μέλλον του Brexit

Η Τερέζα Μέι εξασφαλίζει τις 158 ψήφους που απαιτούνται για να παραμείνει στην εξουσία, σύμφωνα με το BBC – 137 «μετρά» ο Guardian. Ερωτηθείσα πάντως η Βρετανίδα από βουλευτή της αντιπολίτευσης αν θα προκηρύξει εκλογές ή ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit δήλωσε ότι δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Βρετανίας η διεξαγωγή εκλογών.

«Νομίζω πως οι εκλογές αυτή την ώρα δεν θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο των διαπραγματεύσεών μας», είπε η Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Εξάλλου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Guardian, 137 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην πρωθυπουργό, ενώ 28 θα ψηφίσουν εναντίον της πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που θα διεξαχθεί αργότερα σήμερα.

Η Τερέζα Μέι θα πρέπει να εξασφαλίσει απλή πλειοψηφία – 158 σε σύνολο 315 βουλευτών – προκειμένου να παραμείνει ηγέτης των Συντηρητικών.

Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με την καταμέτρηση του BBC η Μέι έχει εξασφαλίσει τη στήριξη 174 Συντηρητικών βουλευτών, ενώ 34 τίθενται εναντίον της, γεγονός που δείχνει ότι η Τερέζα Μέι θα κερδίσει την ψηφοφορία. Ως εκ τούτου η λίρα σημειώνει άνοδο.

Στο μεταξύ, τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν ότι η πρωθυπουργός θα κερδίσει την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την οποία προκάλεσαν βουλευτές του κόμματός της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα γραφεία στοιχημάτων William Hil, Paddy Power και Ladbrokes δίνουν 86% πιθανότητες να κερδίσει η Μέι την ψηφοφορία για την ηγεσία της. Ωστόσο τα γραφεία στοιχημάτων έχουν αστοχήσει στο παρελθόν. Πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016, προέβλεπαν ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα οι ψηφοφόροι να υποστηρίξουν την παραμονή της χώρας στην Ένωση.

Πηγή: cnn.gr