Υπ. Δικαιοσύνης: Αποφασίσαμε την ολιστική αντιμετώπιση των οδικών συγκρούσεων

Οι τροχαίες συγκρούσεις και η εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισής τους απασχολούν ιδιαίτερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Ιωνάς Νικολάου.

Πρόσθεσε πως “έχουμε αποφασίσει την ολιστική αντιμετώπιση και τη λήψη δυναμικών μέτρων, τα οποία τίθενται ήδη σε εφαρμογή στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης στρατηγικής”

Σημείωσε ότι φέτος, οι νεκροί μέχρι σήμερα έφτασαν τους 49, ως αποτέλεσμα 44 θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, και είναι τραγικό το γεγονός ότι μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα χάθηκαν τέσσερις νέοι άνθρωποι, οι τρεις εξ αυτών κάτω των 25 χρονών, γεμάτοι όνειρα και σχέδια για το μέλλον.

Αισθανόμενοι έντονη ανησυχία για το φαινόμενο των οδικών συγκρούσεων στον τόπο μας, έχουμε αποφασίσει την ολιστική αντιμετώπιση και τη λήψη δυναμικών μέτρων, τα οποία τίθενται ήδη σε εφαρμογή στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης στρατηγικής, σημείωσε.

Ο κ. Νικολάου μιλούσε στην παρουσίαση του βιβλίου της Θέμιδας Σπανού «111 Μέρες στην Εντατική» που εκφράζει την εμπειρία μιας μάνας, της οποίας το παιδί υπήρξε θύμα τροχαίας οδικής σύγκρουσης, τα όσα βίωσαν μαζί με άλλους συγγενείς στον θάλαμο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και τον αγώνα που κλήθηκαν να δώσουν όταν η ζωή τους άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι στόχος είναι να λειτουργούν προληπτικά και μέσα από τη νέα, στοχευμένη επικοινωνιακή στρατηγική, εστιάζουν τις δράσεις τους κυρίως στους νεαρούς οδηγούς. Αναθεωρήσαμε την επικοινωνιακή μας πολιτική στη βάση των σημαντικών κοινωνικών αλλαγών και του τρόπου διάχυσης των μηνυμάτων, ώστε αποτελεσματικά να φτάνουμε σε όλες τις ηλικίες και ειδικότερα στις νεαρές ηλικίες, λειτουργώντας προληπτικά υπό το μήνυμα «ΣΚΕΨΟΥ», είπε.