Με μαραθώνιο και ημιμαραθώνιο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα στην Αγία Νάπα

Με μαραθώνιο και ημιμαραθώνιο στον οποίο συμμετείχε και η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, ξεκίνησαν το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα στην Αγία Νάπα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «η τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ξεκίνησε με την διεξαγωγή του Μαραθώνιου, Ημιμαραθώνιου αγώνων 10χλμ και 5χλμ και του Φιλανθρωπικού Αγώνα του 1.5χλμ που άρχισαν από τις 11 το πρωί και διήρκησαν μέχρι τις 4 το απόγευμα. Εκατοντάδες αθλητές από όλη την Κύπρο έλαβαν μέρος στους αγώνες ενώ στον φιλανθρωπικό αγώνα του 1.5χλμ για οικονομική στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων, μικροί και μεγάλοι με χριστουγεννιάτικες αμφιέσεις, έτρεξαν ή περπάτησαν κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου».

Ανάμεσα στους αθλητές «ήταν και η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο Καθλίν Ντόχερτι, η οποία έτρεξε στον αγώνα των 10χλμ».
Την έναρξη του Μαραθωνίου κήρυξε ο Αντιδήμαρχος Χρίστος Ζαννέτου, ο οποίος σε χαιρετισμό του ευχαρίστησε «θερμά το Nireas Triathlon για την άψογη συνεργασία, τους αθλητές που έλαβαν μέρος και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν ποικιλοτρόπως».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου έτρεξαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι την περιοχή του Κάβο Γκρέκο. Ολοι οι αγώνες διεξήχθησαν σε εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησε η Μπάντα Κρουστών Batukinio, ο Μασκότ άσπρος Αρκούδος και οι μολυβένιοι στρατιώτες».

Με την ολοκλήρωση των αγώνων πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας η απονομή βράβευσης των νικητών.

Ακολούθησε η τελετή φωταγώγησης με τον Αντιδήμαρχο να ανάβει τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορα χορευτικά συγκροτήματα και μπάντες.

Η εκδήλωση φωταγώγησης της Αγίας Νάπας ολοκληρώθηκε με προσφορά στους παρευρισκόμενους χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων και κρασιού ενώ ο Αγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα μικρά παιδιά.