Τρεις καταθέσεις στις 3 Δεκεμβρίου στην Ερευνητική για τον Συνεργατισμό

Τρεις καταθέσεις θα λάβει η Ερευνητική Επιτροπή στις 3 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της διερεύνησης για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής, την Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, θα καταθέσουν ο Σταύρος Ιακώβου, εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή της ΚΕΔΙΠΕΣ, ο Βαρνάβας Κουρουνάς, Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Altamira Asset Management (Cyprus) και ο Δημήτρης Φιλιππίδης, πρώην Διευθυντή Διαχείρισης Ακινήτων και Επενδύσεων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Να σημειωθεί πώς ο Σταύρος Ιακώβου και Βαρνάβας Κουρουνάς έχουν ήδη παρουσιαστεί δύο φορές ενώπιον της Ερευνητικής. Στην νέα του κατάθεση ο κ. Ιακώβου καταθέσει ως ΓΔ της ΚΕΔΙΠΕΣ, αφού όπως έχει διευκρινίσει η Επιτροπή, στους όρους εντολής της της περιλαμβάνεται και η Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ) η διάδοχος οντότητα και του της ΣΚΤ και η θυγατρικής της ΚΕΔΙΠΕΣ.
Εξάλλου, η Ερευνητική έχει ορίσει και νέα ακρόαση για τις 17 Δεκεμβρίου κατά την οποία ενδεχομένως να κληθεί εκ νέου ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, «υπό το φως των πληροφοριών και των εγγραφών που θα ληφθούν από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές».
Μέχρι στιγμής, η Ερευνητική Επιτροπή έχει λάβει τις προφορικές καταθέσεις 73 μαρτύρων.