Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο δυσκολότερος αγώνας τριάθλου της Κύπρου, 03 Olympus Man

Σε ένα από τους πιο δύσκολους αγώνες τριάθλου στην Ευρώπη, απόστασης 109,6χλμ με συνολική ανάβαση πέραν των 3.000 μέτρων, ο Βρετανός Alex Fortune της Army Triathlon Association ήταν ο μεγάλος νικητής, αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα που ξεκίνησε από τη θάλασσα της Κάτω Πάφου και ολοκληρώθηκε στην κορυφή του Ολύμπου στα 1.952μ, σε 5 ώρες 51 λεπτά, 31 δευτερόλεπτα και 32 εκατοστά.

Είναι με διαφορά η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του O3 Olympus Man, που ξεκίνησε το 2015. Ο Fortune έγινε ο πρώτος αθλητής που κατέβηκε τις έξι ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, πρώτη στις γυναίκες η Σταύρη Περικλέους του Κεραυνού σε 7:36:12.44, ενώ στις ομάδες οι Forces Bikes με τους Δημήτρη Δημητρίου (κολύμπι), Tobian Jones (ποδήλατο) και Chris Fletcher (τρέξιμο), τερμάτισαν σε 5:57:16.63 κατακτώντας την πρώτη θέση. Τον αγώνα τερμάτισαν και οι 51 αθλητές που εκκίνησαν, καταγράφοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών. Δεύτερη στις γυναίκες ήταν η Gabbi Fortune, σύζυγος του Alex Fortune.

Στις 6:30πμ οι υπεραθλητές βούτηξαν στα Δημοτικά Μπάνια της Κάτω Πάφου για 1.9χλμ κολύμπι. Ακολούθως διάνυσαν 86χλμ (από την Πάφο έως την πλατεία Τροόδους) με ποδήλατο, για να τρέξουν 21χλμ στα μονοπάτια «Άρτεμις» και «Αταλάντη», τερματίζοντας στην κορυφή του Ολύμπου.
Το Ο3 Olympus Man είναι αγώνας προδιαγραφών half – Ironman, δηλαδή καλύπτει τη μισή απόσταση ενός αγώνα Ironman. Είναι ο δυσκολότερος αγώνας που διεξάγεται στην Κύπρο και ένας από τους δυσκολότερους σε Ευρώπη και κόσμο.
Οι τερματισμοί στον Όλυμπο συνεχίστηκαν έως τη δύση του ηλίου, ενώ οι απονομές έγιναν στο Troodos Hotel στην πλατεία Τροόδους. Στον Όλυμπο τους αθλητές περίμενε ζεστή σούπα τραχανά και παραδοσιακή ζιβανία, αφού η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους δέκα βαθμούς Κελσίου σε κανένα σημείο της ημέρας, ενώ κατά διαστήματα επικρατούσε ομίχλη.
«Συμμετέχω σε αγώνες Ironman εδώ και δέκα χρόνια. Αυτός ο αγώνας είναι μοναδικός, συστήνω ανεπιφύλακτα όλοι οι τριαθλητές να τον εντάξουν στο πρόγραμμά τους» δήλωσε ο Alex Fortune, που πρώτη φορά έλαβε μέρος στο Ο3 Olympus Man. Η μοναδικότητα του αγώνα εντοπίζεται στη μεγάλη υψομετρική διαφορά αφού οι τριαθλητές από το επίπεδο της θάλασσας ανεβαίνουν στην υψηλότερη κορυφή της Κύπρου. Αλλά και στην ομορφιά του τοπίου.
Το Ο3 Olympus Man αναδεικνύει σε μια μόνο ημέρα σχεδόν όλες τις πτυχές του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, μιας και από τη θάλασσα και τον ήλιο οι αθλητές ανεβαίνουν στο καταπράσινο Τρόοδος, την πράσινη καρδιά της Κύπρου. Διέρχονται από την πανέμορφη και μοναδική κοιλάδα του Διάριζου, τους δρόμους του κρασιού, το θέρετρο των Πλατρών, τον Πρόδρομο και τα μονοπάτια της φύσης, που είναι από τα πιο ξακουστά στην Ευρώπη.