Η Βασίλισσα Ελισάβετ θα ανακηρύξει τον Ραλφ Λόρεν επίτιμο «Ιππότη Διοικητή»

Ο Ραλφ Λόρεν θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός σχεδιαστής μόδας που θα ανακηρυχθεί επίτιμος «Ιππότης Διοικητής του πιο εξαίρετου τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας».

Ο μόδιστρος θα τιμηθεί για την προσφορά του «στη μόδα, στις επιχειρήσεις και στην φιλανθρωπία» από εκπρόσωπο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, σε ειδική τελετή μέσα στο 2019.

Ο 79χρονος σχεδιαστής που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια καριέρας, έχει ντύσει στο παρελθόν με δημιουργίες του παλιά και νέα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως την πριγκίπισσα Νταϊάνα, την Κέιτ Μίντλετον και την Μέγκαν Μάρκλ.

Την διάκριση ανακοίνωσε ο Άντονι Φίλιπσον, Βρετανός Γενικός Πρόξενος στη Νέα Υόρκη και Επίτροπος Εμπορίου της Βρετανίας για τη Βόρεια Αμερική, τονίζοντας πως ο Ραλφ Λόρεν διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην διαμόρφωση μιας «διατλαντικής εμπορικής και πολιτισμικής σύνδεσης» αποτελώντας την «εμπροσθοφυλακή της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας και του αμερικανικού στιλ».

Σημαντική είναι και η προσφορά του σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, για την έρευνα κατά του καρκίνου και την εξασφάλιση ποιοτικής υγειονομικής περίθαλψης για τους καρκινοπαθείς.

Η εταιρεία του έχει ιδρύσει το Κέντρο Ralph Lauren για την πρόληψη του καρκίνου στο ανατολικό Χάρλεμ, το Κέντρο Nina Hyde για την έρευνα κατά του καρκίνου του μαστού στην Τζορτζτάουν και ένα αντίστοιχο κέντρο στο Λονδίνο.

Τον ίδιο τίτλο τιμής έχουν λάβει στο παρελθόν και άλλοι πετυχημένοι Αμερικανοί όπως ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, ο Ρόναλντ Ρίγκαν, η Αντζελίνα Τζολί, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς.

Πηγή: www.lifo.gr