Ηθοποιός κατά Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Με βίασε δύο φορές και μου κόστισε 60 εκατ. δολάρια

Η ηθοποιός Παζ ντε λα Χουέρτα αποτελεί την τελευταία ηθοποιό που υπέβαλε μήνυση κατά του παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν κατηγορώντας τον ότι το 2010 τη βίασε δύο φορές στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια φρόντισε να την καταστρέψει επαγγελματικά. Η ίδια, μάλιστα, υπολογίζει τη ζημιά που υπέστη στα 60 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τη μήνυση που υποβλήθηκε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες οι δύο επιθέσεις του Γουάινσταϊν έγιναν τον Δεκέμβριο του 2010 ενώ στο ενδιάμεσο ο παραγωγός του Χόλιγουντ την παρενοχλούσε τηλεφωνικά.

Ένα μήνα μετά η ντε λα Χουέρτα συνάντησε τον Γουάινσταϊν σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς υποστηρίζοντας ότι εκείνος προσπάθησε και πάλι να της επιτεθεί σεξουαλικά ζητώντας της να κάνουν ένα τρίο με τον ίδιο και άλλη μια γυναίκα.

Η ηθοποιός αναφέρει στη μήνυσή της ότι ένα χρόνο μετά απολύθηκε με «δάκτυλο» Γουάινσταϊν από τη σειρά Boardwalk του HBO επικαλούμενη μια φωτογραφία του παραγωγού με τον παραγωγό της σειράς, Μάρτιν Σκορτσέζε, λίγες εβδομάδες πριν την απόλυσή της.

Η ντε λα Χουέρτα αναφέρει στη μήνυσή της ότι ο πρώτος βιασμός έγινε στο διαμέρισμά της μετά από ένα πάρτι για την ταινία Blue Valentine. Η 34χρονη ηθοποιός αναφέρει ότι ο Γουάινσταϊν της ζήτησε να κάνει σεξ, εκείνη αρνήθηκε και τότε εκείνος αφού την απείλησε να βλάψει την καριέρα της στη συνέχεια τη βίασε. Ο δεύτερος βιασμός, σύμφωνα με τη ντε λα Χουέρτα, έγινε στις 23 Δεκεμβρίου του 2010 όταν συναντήθηκαν προκειμένου εκείνη να τον πείσει να σταματήσει να την ενοχλεί με τηλεφωνήματα. Η ίδια λέει ότι επειδή ήταν αγχωμένη κατανάλωσε πολύ αλκοόλ με αποτέλεσμα ο παραγωγός του Χόλιγουντ να την εκμεταλλευτεί και να τη βιάσει.

Συνολικά περισσότερες από 75 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Γουάινσταϊν για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις με τον ίδιο να αρνείται τα πάντα και τους δικηγόρους του να αμφισβητούν όλες τις καταγγελίες.