Το οινοποιείο 'Οίνου γη' ανοίγει τις πόρτες του! Ξεναγήσεις, γευσιγνωσία, μουσική, εκδηλώσεις


Ξεχωριστές εμπειρίες επιφυλάσσει στους επισκέπτες του το οινοποιείο “Οίνου γη – Κτήμα Βασιλειάδη” στο Όμοδος την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα. Το οινοποιείο συμμετέχει στην εκδήλωση Ανοιχτές πόρτες, ανοίγοντας στο κοινό τις δικές του πόρτες με υποδειγματική φιλοξενία και πολλές εκδηλώσεις που θα προσφέρονται δωρεάν.

Οι περίεχνες πύλες του Οίνου γη ανοίγουν για το κοινό με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Διαβάστε πιο κάτω για το πρόγραμμα της ημέρας.

Το οινοποιείο που θεωρείται ότι καλύτερο έχει να επιδείξει σήμερα η Κύπρος στην παραγωγή κρασιού, είναι ένα αρχιτεκτονικό στολίδι που δεσπόζει στα βουνά του Ομόδους. Και μόνο η επίσκεψη σε αυτό ανταμείβει τον επισκέπτη πολλαπλά. Δεν είναι μόνο η καθαρή ατμόσφαιρα και τα αρώματα της εύφορης γης του Ομόδους που λειτουργούν αναζωογονητικά, είναι και η θέα από τη θέση που βρίσκεται το οινοποιείο. Μια θέα που κόβει την ανάσα. Η θέση του επιτρέπει απρόσκοπτη θέα στα βουνά του Τροόδους από τη μία και πανοραμική θέα στο χωριό και τη θάλασσα από την άλλη. Οι υπέροχες αυτές εικόνες με μόνιμο φόντο τον επιβλητικό όγκο του βουνού Αφάμης δημιουργούν ένα ξεχωριστό και πρωτόγνωρο σκηνικό το οποίο γέννησε η δημιουργία του Οινοποιείου. Κάτι γνώριζε ο Χριστόδουλος Βασιλειάδης όταν επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο για να ανεγείρει το μοναδικό και προσεγμένο στην παραμικρή λεπτομέρειά του οινοποιείο. Οι εικόνες από το σπουδαίο αρχιτεκτόνημα συμπληρώνουν αρμονικά και ελκυστικά το φυσικό κάλλος του χώρου δημιουργώντας στον επισκέπτη ένα αίσθημα ευδαιμονίας.
 

Παρά την πολύ πρόσφατη λειτουργία του, το “Οίνου γη” έχει να επιδείξει βραβευμένα κρασιά όπως αυτά που εικονίζονται στην πιο κάτω φωτογραφία αλλά και ζιβανία και το υπέροχο ροδόσταγμα Ομόδους.
Το ροζέ κρασί του οινοποιοίου Rosé 2017 βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο στον 11ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου 2018. Το Xinisteri 2017 βραβεύτηκε στον ίδιο διαγωνισμό με το Αργυρό Μετάλλιο. Με Αργυρό Μετάλλιο βραβεύτηκε στον ίδιο διαγωνισμό και το White Dry 2017.
 
Μερικά από τα προϊόντα του “Οίνου γη”. Από αριστερά το βραβευμένο ροζέ Rosé 2017, το βραβευμένο Xinisteri 2017 και το επίσης βραβευμένο White Dry 2017 και το υπέροχο Shiraz Merlot 2015.

Tην Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, το οινοποιείο Οίνου γη – Κτήμα Βασιλειάδη συμμετέχοντας στον θεσμό «Ανοιχτές Πόρτες» που διοργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού προσφέρει πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων γνωριμίας από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ξεναγήσεις στο οινοποιείο στην ελληνική, αγγλική και ρωσική γλώσσα, γευσιγνωσία κρασιού, σεμινάριο κρασιού από ειδικούς, βιωματικές εκδηλώσεις για παιδιά και Μουσική γευσιγνωσία σε ρυθμούς Greek Swing Jazz. Δείτε πιο κάτω το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Το οινοποιείο παράγει και το αξιόλογο Xynisteri Malaga 2016, την καταπληκτικής ποιότητας ζιβανία του και το μοναδικό ροδόσταγμα Ομόδους.

 
Μια κυριακή γεμάτη κρασί, μουσική, παραμύθι και παιχνίδι!
Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τα βραβευμένα με χρυσά και αργυρά βραβεία κρασιά του οινοποιείου, να ξεναγηθούν στους πανέμορφους χώρους του, να ακούσουν μουσική και να συμμετέχουν (όσοι τυχεροί πρόλαβαν να προκρατήσουν θέσεις) σε σεμινάρια κρασιού με διακεκριμένους συνεργάτες του “Οίνου γη”. Για τα παιδιά θα υπάρχει διαδραστική αφήγηση παραμυθιού για το αμπέλι και εκδηλώσεις ζωγραφικής και χειροτεχνίας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: 
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018
ΩΡΕΣ: 10:00 – 18:00
10:00-18:00 Γευσιγνωσία
11:30-16:00 Wine tours
English tour @ 11:30 / 12:30 / 14:30 / 16:30
Russian tour @ 15:30 / 17:30
Ελληνική ξενάγηση @ 12:00 / 13:00 / 15:00 / 16:00
12:30-14:00 «Εισαγωγή στον θαυμαστό κόσμο του κρασιού»
Ένα wine master class με τον οινολόγο – γευσιγνώστη, Δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου *Απαραίτητη κράτηση θέσης στο bookings@oenouyi.wine
12:00-16:00 – Μουσική γευσιγνωσία σε ρυθμούς Greek Swing Jazz
Για τους μικρούς φίλους!
14:00-15:00 «Το φυτεύω, το μαζεύω κι όταν πια γενεί χορεύω!»
Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού για το αμπέλι με τη θεατροπαιδαγωγό Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου
15:30-17:30 «Ανακυκλώνω, Παίζω, Δημιουργώ»
Ζωγραφική και χειροτεχνία με τη Δήμητρα Βοσκού
 
Η υπέροχη θέα από το οινοποιείο προς το χωριό και τη θάλασσα.

 
Υψηλή τεχνολογία και καλές πρακτικές
Το οινοποιείο “Οίνου γη” συνδυάζει εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας με πρακτικές κατάλληλες για ποιοτική οινοποίηση. Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι υποδοχής και φιλοξενίας που κατέχει, μυούν τους επισκέπτες του σ’ ένα μοναδικό ταξίδι στη μακρά ελλ-οινική παράδοση της γης του Ομόδους.
Οι κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι οινοποίησης, εμφιάλωσης, γευσιγνωσίας είναι έτοιμοι να προσφέρουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία, αφού κάθε πιστός φίλος της οινικής κουλτούρας αξίζει να γευτεί τις γεύσεις της ομοδίτικης υπαίθρου.
Με στόχο την παραγωγή των εκλεκτών οίνων και τη διάθεσή τους στο απαιτητικό κοινό, το “Οίνου γη” συμβάλει στην ιστορία και τη συνέχεια του ζείδωρου κρασιού.
 
Η επίσκεψη μπορεί να συνδυαστεί με περιήγηση στο πανέμορφο χωριό του Ομόδους με το ξακουστό μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Στο κέντρο του χωριού λειτουργεί και κάβα με προϊόντα του “Οίνου γη”.