Στις 26 Οκτωβρίου ανακοινώνουν άνοιγμα οδοφραγμάτων Δερύνειας-Απλικιου;

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΑΚΙΝΤΖΙ

Την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί πραγματοποιείται η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ανακοίνωσαν πριν από λίγο τα Ηνωμένα Έθνη.

Γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ αναφέρει ότι «η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ θα φιλοξενήσει συνάντηση του Ελληνοκύπριου ηγέτη κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, κ. Μουσταφά Ακιντζί στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή στις 26 Οκτωβρίου στις 10.00».

Αν και η συνάντηση θα είναι χωρίς ατζέντα αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί ημερομηνία διάνοιξης των οδοφραγμάτων Απλικίου και Δερύνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε αναφέρει στην Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ότι επιθυμούσε άνοιγμα των οδοφραγμάτων πριν από τη συνάντησή του με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Γενί Ντουζέν, όλα τα εμπόδια έχουν αρθεί για τη διάνοιξη του οδοφράγματος στη Δερύνεια αλλά και εκείνου στο Απλίκι.