Μουσικό πολυθέαμα του Κώστα Κακογιάννη μόνο για δύο παραστάσεις

 

Μια παράσταση-πολυθέαμα σηματοδοτεί τα 30χρονα του σημαντικού και πολυβραβευμένου κύπριου συνθέτη Κώστα Κακογιάννη. Πρόκειται για τις “Εικόνες της Μουσικής” με τις οποίες o Κώστας Κακογιάννης, η “Διάσταση” και οι πιο στενοί του συνεργάτες κατενθουσίασαν κοινό και κριτικούς όταν ανέβηκε στο Παρίσι στην έδρα της  UNESCO. Το BBC έκανε ειδικό αφιέρωμα στην παράσταση και χαρακτήρισε τον Κώστα Κακογιάννη ως άνθρωπο-ορχήστρα που αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους κύπριους συνθέτες.

Οι “Εικόνες της Μουσικής” θα παρουσιαστούν για δύο μόνο παραστάσεις στην Κύπρο: Στο Θέατρο Στροβόλου στις 29 Οκτωβρίου 2018 και στο Παττίχειο Θέατρο στη Λεμεσό, στις 30 Οκτωβρίου 2018. Στη συνέχεια η παράσταση θα βάλει πλώρη για Αθήνα, Αγγλία και Ιταλία.

 

Η μουσική του Κώστα Κακογιάννη, εύκολα αναγνωρίσιμη με νότες και ηχοχρώματα από την κυπριακή αλλά και ευρωπαϊκή μουσική παράδοση αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη μουσική παραγωγή της Κύπρου και όχι μόνο. Οι διεθνείς συνεργασίες του που απλώνονται από το Los Angeles μέχρι το Βιετνάμ και τα αφιερώματα στο έργο του από διεθνή δίκτυα, όπως το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι CCTV6 της Κίνας και το BBC τον μετατρέπουν σε άξιο πρεσβευτή του κυπριακού πολιτισμού και της κυπριακής μουσικής. Οι πρωτοβουλίες του και η κοινωνική του δραστηριότητα είναι εξίσου έντονες, πετυχημένες και ανθρωποκεντρικές όσο και η μουσική του και συμπληρώνουν την τεράστια πνευματική του προσφορά στον τόπο.

Ο Κώστας Κακογιάννης σήμερα ζει και εργάζεται στο χωριό Λεμύθου, όπου ίδρυσε, μαζί με τον λογοτέχνη και συνοδοιπόρο του στη πνευματική δημιουργία και κοινωνική δράση, Πάμπο Κουζάλη, τον μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό “Παράκεντρο”. Ο Κώστας Κακογιάννης υπογράφει τη μουσική για πάνω από 50 τηλεοπτικές παραγωγές, 30 θεατρικές παραστάσεις και 15 κινηματογραφικές ταινίες, ενώ τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει κορυφαίοι ερμηνευτές όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Johnny Logan, ο Γιάννης Κότσιρας, η Αλέξια, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κ.ά.

Μερικά από αυτά τα τραγούδια, σε ποίηση του στενού συνεργάτη τού συνθέτη Πάμπου Κουζάλη και του κορυφαίου ποιητή της Κύπρου Δημήτρη Λιπέρτη, παρουσιάζονται ζωντανά στις “Εικόνες της Μουσικής” κάτω από τη σκηνοθετική ματιά και τους φωτισμούς του Μάριου Παπαδόπουλου.

Στη σκηνή και η 35μελής χορωδία της «Διάστασης» υπό τη διεύθυνση της Αντριάνας Σεργίδου, το 10μελές μπαλέτο του Ομίλου με τις χορογραφίες των Ναδίνα Λοϊζίδου, Μαρίας Μέση Αγγελίδου και Ελένης O’Κeefe και οι σοπράνο Μαρία Παπαϊωάννου και Ειρήνη Κακογιάννη, η ηθοποιός Μάρα Κωνσταντίνου και ο Κωνσταντίνος Μελίδης. Συμμετέχει επίσης o συνθέτης και τραγουδιστής Νικόλας Μεταξάς. Τον πολύπλοκο ηχητικό σχεδιασμό ανέλαβε ο Αντρέας Γεωργαλλής.

Εκτός από τον Κώστα Κακογιάννη που θα παίξει πιάνο, βιολί, φλάουτο και πιθκιαύλι, την ορχήστρα απαρτίζουν οι εξαίρετοι μουσικοί Ελεονώρα Ρούσου (τραγούδι, φλάουτο, πιάνο και recorder), Μαριλίζα Παπαδούρη (βιολοντσέλο), Γιώργος Σπύρου (μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο) και ο ποιητής Πάμπος Κουζάλης στην απαγγελία και στα κρουστά.

Σε όλους τους θεατές θα δοθεί ως δώρο ένα συλλεκτικό CD  με τη μουσική και τα τραγούδια του συνθέτη. 

Οι παραστάσεις «Εικόνες της Μουσικής» θα δοθούν ως ακολούθως:

29 Οκτωβρίου 2018, 8:30 μ.μ. Θέατρο Στροβόλου Λευκωσία

Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy και στα ACS courier

30 Οκτωβρίου 2018, 8:30 μ.μ. Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

Εισιτήρια: www.soldouttickets.com και στο ταμείο του θεάτρου

 

BINTEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:  

ΦΙΝΑΛΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:  https://youtu.be/MPZbZ9GxErI

NA ME ΚΑΡΤΕΡΑΣ (ΓΑΛΑΤΕΙΑ):   https://youtu.be/CtHgljG1Ufw

ΒΟΥΤΤΗΜΑΝ ΗΛΙΟΥ https://youtu.be/aYjR4tL3cTU

SALVE RAGINA https://youtu.be/GiNUQ-_OVKA

Ο ΓΕΡΟΚΑΤΤΟΣ (ΛΙΠΕΡΤΗΣ)  https://youtu.be/pWSEqF_Hbcw