Για ένα χαρούμενο Ινδικό Χοιρίδιο

ΙΝΔΙΚΑ ΧΟΙΡΙΔΙΑ

Τα Ινδικά Χοιρίδια είναι κοινωνικά ζώα που προτιμούν να ζουν σε μικρές ομάδες. Εάν βάλετε δύο ή περισσότερα θηλυκά μαζί, θα γίνουν πολύ καλοί φίλοι. Αν βάλετε δύο αρσενικά, είναι καλύτερα να βάλετε δύο μικρά από την ίδια γέννα.

Τα Ινδικά Χοιρίδια, όπως και όλα τα τρωκτικά, πολλαπλασιάζονται γρήγορα, οπότε δεν συνιστάται να έχετε και τα δύο φύλα μαζί.

Το κάθε Ινδικό Χοιρίδιο χρειάζεται περίπου μισό τετραγωνικό μέτρο χώρου, τουλάχιστον. Σύμφωνα με το allpets.gr  θα χρειαστείτε ένα κλουβί με συμπαγή πυθμένα και όχι συρμάτινο. Τα πλαστικά κλουβιά με συρμάτινη οροφή ενδείκνυνται, όμως ποτέ μην χρησιμοποιείτε ένα γυάλινο ενυδρείο λόγω του ανεπαρκούς εξαερισμού τους.

Διατηρείτε πάντα το κλουβί μακριά από ρεύματα και ακραίες θερμοκρασίες, καθώς τα Ινδικά Χοιρίδια είναι πολύ ευαίσθητα στη θερμοπληξία.

Στρώστε τον πάτο του κλουβιού με λεύκα ή ροκανίδια από σκληρό ξύλο ή κάποια άλλη μορφή ασφαλούς επίστρωσης, όπως σανό. Μην χρησιμοποιείτε κέδρο ή πεύκο γιατί τα έλαια που περιέχουν μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα κατοικίδια σας.

Τα Ινδικά Χοιρίδια λατρεύουν να κρύβονται όταν παίζουν, οπότε τοποθετήστε για το σκοπό αυτό σωλήνες από χαρτόνι ή κενά δοχεία καφέ με ομαλοποιημένα τα άκρα τους. Οι πλαστικοί σωλήνες και οι γλάστρες είναι επίσης καλά.

Όλα τα Ινδικά Χοιρίδια χρειάζονται μια σπηλιά για ύπνο και ξεκούραση, οπότε βάλτε τους μια μεσαίου μεγέθους γλάστρα ή ένα κατάλληλο κουτί ύπνου, που μπορείτε να βρείτε εύκολα στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων.