Άγ. Αθανασίος: Νέα αναβολή δίκης για ληστεία ΣΠΕ


Για τις 29 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη του 33χρονου Χαράλαμπου Καλογερίδη, σε σχέση με την υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο υποκατάστημα της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στον Άγιο Αθανάσιο.

Ο 33χρονος, που θεωρείται επικίνδυνο πρόσωπο, μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο, όπου ο δικηγόρος που ανέλαβε πρόσφατα να τον εκπροσωπήσει, ζήτησε επιπρόσθετο χρόνο για να εξετάσει τον φάκελο της υπόθεσης.

Ως εκ τούτου, το δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία για τις 29 Οκτωβρίου, κατά την οποίαν ο Καλογερίδης αναμένεται να κληθεί να απαντήσει στις κατηγορίες, που αφορούν μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, ένοπλη ληστεία, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Ο Καλογερίδης, που οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές, συνελήφθη στις 3 Ιουνίου σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Ο φερόμενος συνεργάτης του, Χάρης Σαρίδης, συνελήφθη στην Κρήτη στις 26 Ιουλίου και εκτίει ποινή φυλάκισης, που του είχε επιβληθεί προηγουμένως από ελληνικό δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως οι δράστες είχαν αποσπάσει, στις 6 Μαρτίου 2018, χρηματικό ποσό περί τις 30 χιλιάδες ευρώ από το υποκατάστημα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στον Άγιο Αθανάσιο, το οποίο επίσης έγινε στόχος ληστών στις 16 Αυγούστου και 8 Σεπτεμβρίου 2017. Στις δυο αυτές περιπτώσεις, οι δράστες απέσπασαν χρηματικό ποσό περίπου 40 χιλιάδων ευρώ.