Συνάντηση ΠτΔ-Ακκιντζί με ανοικτή ημερήσια διάταξη

Εντός του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου και με ανοικτή ημερήσια διάταξη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, δήλωσε στο ΡΙΚ ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ “Από Μέρα σε Μέρα”, ο κύριος Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι δεν θα πρόκειται για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, αλλά για ελεύθερη συζήτηση.

Σε δηλώσεις μετά την πρωινή συνάντηση με την ειδική αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ του μετέφερε μήνυμα του κυρίου Ακκιντζί ότι αντικρίζει με θετικό φακό την πρόταση για συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων.
Πρόσθεσε ότι η συνάντηση θα διευθετηθεί μέσω των Ηνωμένων Εθνών, εντός των επόμενων ημερών, αναλόγως του προγράμματος, καθότι ο ίδιος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα, για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι στόχος είναι η ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, για την προοπτική και το μέλλον του τόπου, καθώς και την εξεύρεση τρόπων, ώστε η επιδιωκόμενη λύση να είναι λειτουργική και βιώσιμη για ολόκληρο τον κυπριακό λαό.

ΠΗΓΗ: ΡΙΚ