Πραγματοποιήθηκε στο Πρωταρά το φεστιβάλ Διαπολιτισμικότητας «Γεύσεις του Κόσμου»

Με στόχο τη γνωριμία της κοινωνίας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου με κουλτούρες άλλων λαών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στον Πρωταρά, το φεστιβάλ πλουραλισμού και διαπολιτισμικότητας «Γεύσεις του Κόσμου» που διοργανώθηκε από το Δήμο Παραλιμνίου και το Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου.
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι το διαπολιτισμικό φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο «στο πλαίσιο του Προγράμματος Ένταξης από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών», το οποίο υλοποιούν οι Δήμοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας καθώς και η Enoros Consulting Ltd. Μέρος του Προγράμματος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, στο οποίο ο Δήμος Παραλιμνίου συμμετέχει για τρία χρόνια ως ο Επικεφαλής Εταίρος».

Στόχος του φεστιβάλ είναι «η γνωριμία της τοπικής κοινωνίας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, με κουλτούρες άλλων λαών μέσα από ένα γαστρονομικό, μουσικό και χορευτικό «ταξίδι» που προάγει την αξία της πολυπολιτισμικότητας.
Το φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν 17 χώρες με 350 συμμετέχοντες, άρχισε με την παρέλαση κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του Πρωταρά με συνοδεία του συγκροτήματος κρουστών «Batukinio».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση πέραν των τριών χιλιάδων ατόμων επισκέφθηκαν το φεστιβάλ και «απόλαυσαν μια πανδαισία ήχων, μουσικών χρωμάτων και ποικιλίας γαστρονομικών δημιουργιών από κάθε γωνιά της γης. Την βραδιά πλαισίωσαν με πολιτιστικά σύνολα από τις χώρες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ τα οποία παρουσίασαν μουσικοχορευτικό πρόγραμμα».
Το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα φαγητά και εδέσματα από τις συμμετέχουσες χώρες ενώ οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά «για το φεστιβάλ ορόσημο στον τομέα της γευσιγνωσίας, του γαστρονομικού ενδιαφέροντος και της πολυπολιτισμικότητας, για να γιορτάσουμε την «αλληλεγγύη και την ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα».