ΠτΔ: Αυστηρές οδηγίες όπως εξαντληθεί κάθε μέσο για ανεύρεση των παιδιών


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε αυστηρές οδηγίες όπως εξαντληθεί κάθε τρόπος και μέσο προς ανεύρεσή των δύο παιδιών, τα οποία απήχθησαν σήμερα το πρωί από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, στη Λάρνακα.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γράφει στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι ενημερώθηκε από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας για την εξέλιξη της της επιχείρησης εντοπισμού των δύο ανηλίκων.
«Ενημερώθηκα από τους Υπ. Δικαιοσύνης @MJPO_INicolaou και Παιδείας @KChampiaouris  για την εξέλιξη της επιχείρησης εντοπισμού των δύο ανηλίκων που απήχθησαν σήμερα. Έχω δώσει αυστηρές οδηγίες όπως εξαντλήσουμε κάθε τρόπο και μέσο προς ανεύρεσή τους», αναφέρει στο tweet του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Έκκληση Προέδρου Επιτροπής Παιδείας προς τους πολίτες να συνεργαστούν με την Αστυνομία
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας σε σχέση με την εξαφάνιση των δύο 11χρονων αγοριών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι Υπουργοί Παιδείας και Δικαιοσύνης, ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.
Η σύσκεψη θα αξιολογήσει την μέχρι στιγμής πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό των δύο παιδιών που εξακολουθούν να αγνοούνται από το πρωί.
Εξάλλου, η Αστυνομία έχει στην κατοχή της και αξιολογεί υλικό που λήφθηκε από κάμερες που βρίσκονται εγκατεστημένες πολύ κοντά στο σχολείο.
Το πρωί επισκέφθηκαν το σχολείο ο Υπουργός Παιδείας, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Λάρνακας, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών οργανώσεων.
Θλιβερό γεγονός χαρακτήρισε ο ΠτΒ το συμβάν
Μια πολύ θλιβερή και δύσκολη περίπτωση, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης το συμβάν στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, στην Λάρνακα, όπου από το πρωί δύο παιδιά αγνοούνται.
Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Συλλούρης είπε ότι είναι σε επικοινωνία με την Αστυνομία, η οποία χειρίζεται το όλο θέμα.
«Δεν έχω τίποτε νεότερο που μπορώ να πω ή πρέπει να πω. Νομίζω πρέπει να αφήσουμε τους αρμοδίους να κάνουν την δουλειά τους. Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα πρώτα λεπτά εκ μέρους της Αστυνομίας. Είναι σίγουρα μια πολύ θλιβερή και δύσκολη περίπτωση και νομίζω ότι λιγότερα λόγια, περισσότερη πράξη, υπάρχει πιθανότητα να μας βοηθήσει να πάμε σε κάτι θετικό», κατέληξε.
Τον συγκλονισμό τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις
Τον συγκλονισμό τους για το τραγικό περιστατικό στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, στην Λάρνακα, εξέφρασαν, με δηλώσεις τους, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.
Εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, με επικεφαλής τους Προέδρους τους, μετέβησαν στο σχολείο όπου και έτυχαν ενημέρωσης για το συμβάν από τη Διεύθυνση του σχολείου.
Σε δηλώσεις εξερχόμενος του σχολείου, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, πλαισιωμένος και από τον Πρόεδρο της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτη Λυσάνδρου, είπε ότι είναι ένα τραγικό περιστατικό.
«Να ευχηθούμε δύναμη ασφαλώς στις οικογένειες των παιδιών. Εύχομαι να έχει αίσιο τέλος αυτή η υπόθεση. Εμείς θα πρέπει να σταθούμε μακριά από αυτή την κατάσταση. Να αφήσουμε τους αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Δε χρειάζονται περιττές δηλώσεις. Δε βοηθούμε αυτή την στιγμή με δηλώσεις ή με πράγματα τα οποία ενδεχομένως να είναι εικασίες. Άρα, λοιπόν, ας αφήσουμε τους αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, στις δηλώσεις του εξέφρασε τον συγκλονισμό του για το συμβάν και ευχήθηκε να βρεθούν τα παιδιά.
«Πρέπει να βρεθούν τα παιδιά και όλα τα άλλα είναι υστερινή δουλειά», κατέληξε.