Συζητήθηκε το ενδεχόμενο διοργάνωσης Διεθνούς Αγώνα Motocross στην Κύπρο


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (FIM Europe) είχε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, Ζαννέτος Κουμάση, κατά την οποία συζήτησε το ενδεχόμενο διοργάνωσης διεθνούς αγώνα στην Κύπρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία με την ευκαιρία της διοργάνωσης του MXGP Motocross, που πρόκειται για ένα αγώνα που εντάσσεται στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα MXGP.
Στη συνάντηση όπου ήταν παρών και ο αντιπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας “Youthstream”, η οποία αναλαμβάνει τη διοργάνωση, προώθηση, προβολή και μετάδοση των αγώνων σε όλο τον κόσμο, συζητήθηκε το θέμα της διοργάνωσης αγώνα που θα εντάσσεται στο παγκόσμιο καλεντάρι του MXGP Motocross για το 2020.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, Ζαννέτο Κουμάση, πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, η οποία στόχο έχει να προβάλει τη χώρα μας στο εξωτερικό, αφού η απευθείας μετάδοση των αγώνων προβάλλεται σε σε διεθνείς τηλεοπτικές πλατφόρμες σε περισσότερες από τριάντα χώρες, όπως ΗΠΑ, Βραζιλία, Καναδάς, Σιγκαπούρη, Ινδονησία και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο κ. Κουμάση ανέφερε, επίσης, πως το σημαντικότερο ζήτημα που πρέπει να μελετηθεί και να υλοποιηθεί είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την υπόλοιπη Ευρώπη και συγκεκριμένα με την Ελλάδα, η ανυπαρξία της οποίας επιβαρύνει σημαντικά το κόστος της όλης διοργάνωσης.
Σημείωσε, επίσης, ότι θα προωθηθεί το θέμα μέσω των Ευρωβουλευτών οι οποίοι αναμένεται να ασκήσουν την απαραίτητη πίεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για επιχορήγηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, γεγονός το οποίο θα λύσει κι άλλα προβλήματα προς τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και πιο συγκεκριμένα για τους αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και ερασιτέχνες μοτοσυκλετιστές που επιθυμούν να διακινούνται προς την υπόλοιπη Ευρώπη για σκοπούς ψυχαγωγίας.