Ο 'Ρουβίκωνας' ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου


Την ευθύνη για την εισβολή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αθήνα ανέλαβε, με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».
Νωρίτερα, ομάδα περίπου είκοσι ατόμων εισέβαλε στον Ιερό Ναό, που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας, και διέκοψε τη Θεία Λειτουργία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «υποκριτές, παπαδαριό, υποκριτές».
Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορούσε ένα οίκημα, το οποίο η Εκκλησία χρησιμοποιούσε για τη φιλοξενία αστέγων.
Σύμφωνα με την ανάρτηση του «Ρουβίκωνα» στην ιστοσελίδα athens.indymedia, η εισβολή την ώρα της Θείας Λειτουργίας στόχευε στο να καταδείξει ότι «οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στη στέγη αστέγων, αν και οικονομικά μη ενεργοί, διαθέτουν ακόμη την ιδιότητα του ανθρώπου και δεν είναι σκουπίδια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι ούτε “ποίμνιο”».
Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι του Ιερού Ναού σε αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο για να διερευνήσουν την υπόθεση διακοπής της Θείας Λειτουργίας, το κτίριο στο οποίο γίνεται αναφορά είναι ένα οίκημα ιδιώτη που είχε παραχωρηθεί στο παρελθόν στην Εκκλησία, η οποία το χρησιμοποιούσε ως στέγη αστέγων.
Καθώς το διάστημα παραχώρησης του οικήματος παρήλθε και ο ιδιώτης ζητούσε πίσω το ακίνητο, η Εκκλησία ενημέρωσε τους ενοίκους ότι έπρεπε να απομακρυνθούν από το κτίριο μέχρι το τέλος Αυγούστου.