Μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης


Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 8.00 το πρωί, στα κτήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην περιοχή της Λ. Κνωσού, στο Ηράκλειο, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Οπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ η φωτιά κατακαίει το κυρίως κτήριο του Πανεπιστήμιου ενώ φαίνεται να ξεκίνησε από το υπόγειο. Οι φοιτητικές εστίες εκκενώθηκαν, πολλοί φοιτητές βγήκαν πανικόβλητοι έξω από το κτίριο.
Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί κάποιος να κοιμόταν μέσα στις εγκαταστάσεις αυτές και για το λόγο αυτό προσπαθούν να επικοινωνήσουν με όλους.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η αστυνομία, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου. Επί ποδός βρίσκεται και το ΕΚΑΒ.
Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ οι καπνοί είναι ορατοί από σχεδόν όλη την πόλη του Ηρακλείου.
Στην περιοχή βρέθηκαν άμεσα ο Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Μ. Δαμουλάκης και ο εκτελών χρέη Αστυνομικού Διευθυντή Π. Πρεβελιανάκης, o αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.
Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο η αστυνομία απομακρύνει τον κόσμος που έσπευσε να δει τι συμβαίνει, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων, όπως αναφέρεται.