Ανθρωπιστική βοήθεια €1 εκατ. από Κομισιόν στην Ινδία για τις καταστροφικές πλημμύρες

Η Κομισιόν αποφάσισε να χορηγήσει επιπλέον βοήθεια ύψους 1 εκατ. ευρώ στην Ινδία, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, καθώς καταστροφικές πλημμύρες σκότωσαν σχεδόν 500 άτομα και καταβυθίστηκαν ολόκληρα χωριά στο νότιο κρατίδιο της Κεράλα.

Το ποσό αυτό έρχεται πλέον της αρχικής βοήθειας € 190.000 που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και διοχετεύτηκε μέσω του Ινδικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε πως η βοήθεια της ΕΕ αφορά τις πιο ευάλωτες κοινότητες, των οποίων τα μέσα διαβίωσης, τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους έχουν εξαφανιστεί από τις καταρρακτώδεις βροχές.

“Αυτή η νέα στήριξη θα προσφέρει ανακούφιση σε ορισμένες από τις πιο ευάλωτες και απομονωμένες κοινότητες που πλήττονται από τις πλημμύρες”. Η βοήθεια θα διοχετευθεί μέσω των ανθρωπιστικών εταίρων της ΕΕ που ήδη εργάζονται επί τόπου. Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ απέστειλε στην περιοχή επίσης, κατόπιν αιτήματος του Συντονιστή του ΟΗΕ, έναν εμπειρογνώμονα για το νερό και την υγιεινή.