Αναμένεται παρέμβαση Προέδρου Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό στο δείπνο των '28'

Παρέμβαση για την υπόθεση του μεταναστευτικού προβλήματος και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πίεση που δέχεται εσχάτως η Κυπριακή Δημοκρατία, αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών απόψε στο Σάλτσμπουργκ.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο Πρόεδρος θα θέσει το ζήτημα σε συνέχεια και των πρόσφατων συζητήσεων που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το δείπνο είναι προγραμματισμένο για τις 19:00 τοπική ώρα. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να τοποθετηθεί και για το ζήτημα της εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ, το οποίο και αφορά άμεσα την Κύπρο.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρευρέθηκε στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με αντικείμενο προπαρασκευαστικές συζητήσεις των ηγετών που πρόσκεινται στο ΕΛΚ σε σχέση με την ατζέντα της άτυπης συνόδου (μεταναστευτικό, εσωτερική ασφάλεια και Brexit). Στη συνεδρίαση του ΕΛΚ μετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βικτορ Ορμπάν, ο Πρωθυπουργός της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λέο Βάραντκαρ, και ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς. Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του ΕΚ Ταγιάνι και του Συμβουλίου Τουσκ.