Ο Θανάσης Βαλτινός στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

 

 

Πατήστε εδώ και εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του ikypros. Θα έχετε κάθε πρωί στο email σας τις πιο σημαντικές ειδήσεις, τη συνταγή και τη συμβουλή της ημέρας, εορτολόγιο, το Σαν Σήμερα και πολλά άλλα!

Το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η Έδρα UNESCO του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε συνεργασία με τo Erasmus Plus και τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα για το έργο και την ποιητική του σημαντικού μεταπολεμικού πεζογράφου και Ακαδημαϊκού, Θανάση Βαλτινού.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου. Ο Θανάσης Βαλτινός θα παραχωρήσει συνέντευξη επί σκηνής και το κοινό θα έχει την ευκαιρία ανοιχτής συζήτησης με τον συγγραφέα. Θα ακολουθήσουν πέντε εισηγήσεις από ακαδημαϊκούς, ερευνητές και υποψήφιους διδάκτορες σχετικά με το έργο και την ποιητική του Θανάση Βαλτινού.
Ο Θανάσης Βαλτινός έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα και σενάρια για τον κινηματογράφο. Έχει επίσης μεταφράσει αρχαίους τραγικούς: Αισχύλου, Ορέστεια, Ευριπίδη, Τρωάδες, Μήδεια. Το 2008 εκλέχτηκε τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στην έδρα της Νέας Ελληνικής Πεζογραφίας της Τάξης των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. Το 2012 τιμήθηκε με το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του, που έχει μεταφραστεί σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Μερικοί τίτλοι έργων του είναι: Συναξάρι του Αντρέα Κορδοπάτη, Βιβλίο πρώτο: Αμερική, Κέδρος, 1972, Η Κάθοδος των εννιά, Κέδρος, 1978, Μπλε βαθύ σχεδόν μαύρο, Στιγμή, 1985, Στοιχεία για την δεκαετία του ’60, Στιγμή 1989, Ορθοκωστά, Άγρα 1994, Συναξάρι Αντρέα Κορδοπάτη, Βιβλίο δεύτερο: Βαλκανικοί – ’22, Ωκεανίδα, 200, Ημερολόγιο 1836-2011, Ωκεανίδα, 2001, Άνθη της αβύσσου, Εστία, 2008, Ο τελευταίος Βαρλάμης, Εστία, 2010, Ανάπλους, Εστία, 2012, Ημερολόγιο της Αλοννήσου, Εστία 2017.
Το πρόγραμμα της Ημερίδας μπορείτε να το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης με το τέλος της Ημερίδας.
Πληροφορίες και εγγραφές μέχρι τις 20/09/18 στο Τηλ.: 22842300 ή στην Ηλ. Διεύθυνση: droushiotou.k@unic.ac.cy