Νέους κανονισμούς θεσπίζει η ΚΟΠ για τις ομάδες της Α'Κατηγορίας

Από φέτος κανένας παίκτης δεν θα χάσει τον τελικό Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο λόγω καρτών και από τη σεζόν 2020-21 είναι υποχρεωτικό όπως όλες οι ομάδες Α’ Κατηγορίας Ανδρών διαθέτουν και γυναικεία ομάδα ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), Ανθούλης Μυλωνάς.
Ο κ. Μυλωνάς εξηγούσε τις φετινές αλλαγές στην προκήρυξη και στους πειθαρχικούς κανονισμούς της ΚΟΠ κατά τη διάρκεια Επιμορφωτικής Ημερίδας η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/09 με τη συνεργασία της ΚΟΠ και της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΚ, κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Εκπαιδευτής Διαιτησίας της ΚΟΠ, πρώην διεθνής διαιτητής Hugh Dallas, ενημέρωσε τους αθλητικούς συντάκτες για τους νέους κανονισμούς στο πλαίσιο μιας παρουσίασης «ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσας και χρήσιμης για τους λειτουργούς του Τύπου και ειδικά για όσους περιγράφουν αγώνες για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο».
Κατά την ενημέρωση, «αναλύθηκαν οι οδηγίες που έχουν οι διαιτητές για περιπτώσεις όπως το επικίνδυνο/ βίαιο παίξιμο, το κράτημα αντιπάλου, οι διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές, το χέρι και η κόκκινη ή κίτρινη κάρτα όταν πρόκειται για καθαρή ευκαιρία επίτευξης γκολ».
Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΠ, Σάββας Κωνσταντίνου, ανέλυσε τις νέες τάσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπως το σύστημα 4-3-3 και τη βασική του παραλλαγή σε 3-4-3 κατά την ανάπτυξη μιας ομάδας ενώ αναφέρθηκε και στο transition αλλά και το μαρκάρισμα σε στημένες φάσεις».
Η ΕΑΚ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «θεωρεί την εκπαίδευση ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης του επαγγέλματος του αθλητικού συντάκτη στην Κύπρο και την παρουσία των μελών της απαραίτητη στις ημερίδες και τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν».
Προσθέτει ότι «θα συνεχιστεί η συνεργασία με την ΚΟΠ στη βάση όσων συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση του ΔΣ της ΕΑΚ με τον Πρόεδρο Γιώργο Κούμα και την ηγεσία της ΚΟΠ».