Ισπανίδα πρωταθλήτρια του γκολφ δολοφονήθηκε στις ΗΠΑ

Κατηγορίες για τη δολοφονία της Ισπανίδας πρωταθλήτριας του γκολφ Σέλια Μπαρκίν Αροζαμένα απαγγέλθηκαν σε βάρος ενός άνδρα στην Άιοβα των ΗΠΑ, λίγες ώρες αφού το πτώμα της βρέθηκε σε γήπεδο του γκολφ.

Η 22χρονη Μπαρκίν είχε κερδίσει τον Ιούλιο το Ευρωπαϊκό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Γυναικών και σπούδαζε στο Iowa State University.

Παίκτες του γκολφ στο Coldwater Golf Links εντόπισαν μια παρατημένη τσάντα στον χώρο νωρίς τη Δευτέρα. Το πτώμα της 22χρονης βρέθηκε σε μικρή απόσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Μπαρκίν είχε δεχτεί επίθεση. Για τον φόνο της κατηγορείται ο 22χρονος Κόλιν Ντάνιελ Ρίτσαρντς, που, σύμφωνα με τις αρχές, δεν έχει διεύθυνση μόνιμης κατοικίας.

Η Μπαρκίν, από το Πουέντε Σαν Μιγκέλ της Ισπανίας, σε λίγο καιρό θα έπαιρνε το πτυχίο πολιτικού μηχανικού της από το πανεπιστήμιο. Όσο βρισκόταν στις ΗΠΑ έγινε γνωστή ως νεαρή παίκτρια του γκολφ, κερδίζοντας το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα γκολφ 2018 Βig 12 και τον τίτλο Iowa State Female Athlete of the Year (Αθλήτρια της Χρονιάς της Πολιτείας της Άιοβα).

Επίσης, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Κίνα. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, η καριέρα της είχε βρεθεί στο υψηλότερο σημείο της όταν κέρδισε το European Ladies Amateur Championship, λιγότερο από δύο μήνες πριν τον θάνατό της.