Η Ελλάδα στηρίζει επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό από το σημείο από όπου σταμάτησαν, είπε ο Δ. Τζανακόπουλος

Η ελληνική πλευρά στηρίζει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που σταμάτησαν και το πλαίσιο Γκουτέρες, δήλωσε, σήμερα ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Επιθυμούμε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Η μπάλα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πλευρά της Άγκυρας», σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ερντογάν για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας σε κυπριακό έδαφος, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες με τη συνεχή κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Ο καλύτερος τρόπος για να σταθεροποιηθεί η περιοχή είναι να μειωθούν αυτές οι εξάρσεις, να μην λαμβάνονται προκλητικές πρωτοβουλίες και να ακολουθήσουμε όλοι το δρόμο του διπλωματικού διαλόγου έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον κυπριακό λαό για περισσότερα από σαράντα χρόνια», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.