Τις εξελίξεις στο Ίντλιμπ συζητούν στο Σότσι, Ερντογάν και Πούτιν


Τις εξελίξεις στο Ίντλιμπ της Συρίας θα συζητήσουν σήμερα στο Σότσι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομολογό του Βλαδιμίρ Πούτιν. Ο κ. Ερντογάν αναμένεται να αναχωρήσει από την Άγκυρα στις 12 το μεσημέρι.
Κατά τη συνάντηση ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να απευθύνει έκκληση ξανά για κατάπαυση του πυρός καθώς η Άγκυρα φοβάται πως με τυχόν συνέχιση των επιχειρήσεων θα υπάρξει μαζική ροή προσφύγων από το Ίντλιμπ όπου βρίσκονται 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι.  “Εάν συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στο Ίντλιμπ τα αποτελέσματα θα είναι πού σοβαρά. Πρέπει να βρούμε μια λύση τόσο με τη Ρωσία όσο και με τις δυνάμεις συμμαχίας πριν δώσουμε ευκαιρία να γίνει αυτό”, είπε κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν προσθέτοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στο τέλος του μήνα καθώς και στην επίσημη επίσκεψή του που θα ακολουθήσει στη Γερμανία.
Η Τουρκία, δήλωσε ο κ. Ερντογάν, έχει ήδη κάνει κάποιες προετοιμασίες για το ενδεχόμενο να έρθουν νέοι πρόσφυγες στην Τουρκία. “Εμείς δεν συμπεριφερόμαστε όπως η δύση. Η δική μας συμπεριφορά είναι πολύ πιο προστατευτική. Αλλά και το βάρος δεν είναι λίγο, είναι βαρύ. Και να σηκωθείς από αυτό το βάρος δεν είναι εύκολο. Προσπαθούμε με υπομονή να το λύσουμε”, κατέληξε.