Συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς εκφράζουν οι συνταξιούχοι δάσκαλοι


Την ολόψυχη συμπαράστασή του προς τους εκπαιδευτικούς εκφράζει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης, καλώντας όλους τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς όπως αρνηθούν να αποδεχτούν έκτακτο διορισμό στα σχολεία κατά τη διάρκεια της απεργίας.
Στην ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος «καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις και απειλές του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για διορισμό συνταξιούχων και ανέργων τις θέσεις των απεργούντων».
Καλούμε «όλους τους συνταξιούχους συναδέλφους, όπως αρνηθούν να αποδεχτούν έκτακτο διορισμό στα σχολεία, αν τους προταθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της απεργίας των εκπαιδευτικών», αναφέρεται.
Εκφράζεται η βεβαιότητα ότι κανένας συνταξιούχος δεν θα γίνει απεργοσπάστης.
«Μέχρι σήμερα, στην ιστορία της εκπαίδευσης, δεν έχει γίνει πρόσληψη απεργοσπαστών στα σχολεία, αλλά ούτε και από τους ιδιώτες εργοδότες», σημειώνεται.
Ο Σύνδεσμος μας, προστίθεται, «συμπαραστέκεται ολόψυχα στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και αναμένουμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2018, ώστε να γίνει διάλογος με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για το καλό της παιδείας του τόπου μας».