Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στον αποψινό αγώνα

Αυστηρά μέτρα ασφάλειας θα ληφθούν για τον αγώνα που θα γίνει απόψε στις 8, στο ΓΣΠ, όπου ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει την Hapoel Beer Sheva σε επαναληπτικό αγώνα για τα play-off του Europa League.

Μεταξύ των ελέγχων που θα γίνονται είναι έλεγχοι από ειδικές ακτινοδιασκοπικές μηχανές και σωματικοί έλεγχοι.

Λόγω των αυστηρών μέτρων ασφάλειας, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, απεύθυνε έκκληση προς τους φιλάθλους να μεταβούν έγκαιρα στις εγκαταστάσεις του ΓΣΠ στη Λευκωσία.

«Καλούνται οι φίλαθλοι να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας διότι θα υπάρξουν έλεγχοι από ειδικές ακτινοδιασκοπικές μηχανές και σωματικοί έλεγχοι και τυχόν καθυστέρηση στην προσέλευση των φιλάθλων ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα να μην εισέλθουν στο στάδιο πριν την έναρξη του αγώνα», είπε ο κ. Αγγελίδης σε δηλώσεις του σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Απηύθυνε έκκληση προς όλους «να προγραμματίσουν να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο ΓΣΠ μιας και οι είσοδοι θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 17.00».

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, αναφέρεται, ότι οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ θα καταλάβουν τις Ανατολικές, Δυτικές και Νότιες κερκίδες του σταδίου και προτρέπει τους οπαδούς, που θα εισέλθουν στις πιο πάνω κερκίδες να κατευθυνθούν στο στάδιο, χρησιμοποιώντας τον κυκλικό κόμβο παρά το Γ.Σ.Π στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας ή μέσω της διασταύρωσης της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και της λεωφόρου Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, (Φώτα Ορφανίδη) και να σταθμεύσουν τα οχήματα τους σε όλο το Δυτικό, Νότιο και Βόρειο χώρο στάθμευσης, πλην των χώρων στάθμευσης πίσω από τα πέταλα της Νότιας και Βόρειας Κερκίδας, οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί για λόγους ασφάλειας.

Σημειώνεται δε ότι ο χώρος στάθμευσης παρά τα ιδιωτικά γήπεδα NUEVO CAMPO θα είναι κλειστός για τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ.
Ως εκ τούτου η πρόσβαση των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ από τη βόρεια πλευρά του σταδίου προς την Ανατολική και Νότια κερκίδα θα είναι αδύνατη λόγω αποκοπών.

Οι φίλαθλοι της HAPOEL BEER SHEVA θα καταλάβουν, αναφέρει η Αστυνομία, τις Βόρειες κερκίδες του σταδίου. Ως εκ τούτου προτρέπει τους οπαδούς που θα εισέλθουν στην πιο πάνω κερκίδα να χρησιμοποιήσουν το χώρο στάθμευσης παρά τα ιδιωτικά γήπεδα NUEVO CAMPO και να κατευθυνθούν στο στάδιο μέσω της υπόγειας γέφυρας βόρεια του σταδίου.

Τόσο οι Δημοσιογράφοι όσο και ο τεχνικός τους εξοπλισμός, θα περάσουν από αστυνομικό έλεγχο από ειδικές ακτινοδιασκοπικές μηχανές στο σημείο ελέγχου των δυτικών ταμείων.

Κατά τη διεξαγωγή του αγώνα θα λειτουργήσουν τα δυτικά ταμεία του σταδίου για αγορά εισιτηρίου από τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ.

Η Αστυνομία τονίζει, εξάλλου, ότι απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα και η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλον χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε αλλού.
Επίσης, απαγορεύεται η είσοδος στο στάδιο, φιλάθλων που κατέχουν σακίδια ώμου, προστατευτικά κράνη μοτοσικλετιστών και οτιδήποτε άλλο μέσο που να καλύπτει το πρόσωπο τους.

Το σκαρφάλωμα στα κιγκλιδώματα του σταδίου, σημειώνει περαιτέρω, δεν επιτρέπεται και προειδοποιεί ότι οποιοσδήποτε δεν συμμορφώνεται με τα πιο πάνω, μπορεί να εκδιωχθεί από το στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των αρχών του σταδίου ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης κινδυνεύει να συλληφθεί και να του επιβληθεί αυστηρό χρηματικό πρόστιμο.