Γιατί δεν βγήκε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 χθες;

Χωρίς κεντρικό δελτίο ειδήσεων βγήκε χθες το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 Ελλάδος λόγω της αιφνιδιαστικής στάσης εργασίας που έκαναν από τις 18:00 έως τις 22:00 οι ενώσεις των Τεχνικών και των δημοσιογράφων, λόγω των απολύσεων τεσσάρων τεχνικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδικαλιστικές Ενώσεις παρά τις διαβουλεύσεις που είχαν με την διοίκηση του σταθμού δεν στάθηκε δυνατόν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στην στάση εργασίας.

Σύμφωναμε τις ίδιες πληροφορίες η διοίκηση τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για νέες απολύσεις και πως οι τέσσερις απολύσεις έγιναν επειδή καταργήθηκαν οι συγκεκριμένες θέσεις.

Από την πλευρά τους, οι Ενώσεις προσανατολίζονται σε νέες κινητοποιήσεις και αναμένονται οι κινήσεις τους τις επόμενες ημέρες

Η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) αναφέρει πως αιτήματα της 4ωρης στάσης εργασίας είναι:

– Η άμεση ανάκληση των απολύσεων τεχνικών και μελών της ΕΤΙΤΑ που πραγματοποίησε η εταιρεία αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση

– Και ή μη πραγματοποίηση απολύσεων ή και μονομερών περικοπών αποδοχών στο τεχνικό προσωπικό του σταθμού.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας σήμερα Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 από τις 18.00 έως τις 22.00, για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ TV» και στην ιστοσελίδα «antenna.gr». Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από τις παράνομες, καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές απολύσεις συναδέλφων τεχνικών».

ΠΗΓΗ: thepressroom.gr