Στο νοσοκομείο τα 4 παιδιά που απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο


Τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης–πολύ νωρίτερα μάλιστα από το προβλεπόμενο– έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης. Αρχικά είχε αναφερθεί λανθασμένα ότι απεγκλωβίστηκαν έξι παιδιά ενώ επιβεβαιώθηκε πως τελικά ήταν τέσσερα, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου μέλους της ιατρικής ομάδας της επιχείρησης διάσωσης.
Δώδεκα αγόρια και ο 25χρονος προπονητής τους παρέμεναν εγκλωβισμένα στο σπήλαιο επί δύο εβδομάδες. Σήμερα οι αρχές της επαρχίας Τσιανγκ Ράι ξεκίνησαν τη δύσκολη αποστολή διάσωσής τους.


Όπως μεταδόθηκε, το πρώτο παιδί βγήκε από το σπήλαιο στις 17:40 τοπική ώρα και πρόσθεσε ότι οι διασώστες χρειάζονται ”περίπου 10 ώρες” για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης και ότι σε αυτήν συμμετέχουν 90 δύτες–50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.
Οι διασώστες αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα στην επικίνδυνη αυτή αποστολή από φόβο για τυχόν άνοδο της στάθμης των υδάτων.
Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνσον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας, αποφασίζοντας να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα. Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.