Μάχη με τις φλόγες στην Αψιού


Συνεχίζεται το έργο της πυρόσβεσης στην περιοχή της κοινότητας Αψιού, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν για αντιμετώπιση νέας πυρκαγιάς στις κοινότητες Βίκλα και Κλωνάρι, την οποίαν κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο σε περίοδο μιας περίπου ώρας.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τα οκτώ πτητικά μέσα που επιχειρούσαν στην Αψιού, τα τέσσερα κλήθηκαν για την κατάσβεση φωτιάς στην περιοχή Βίκλα – Κλωνάρι, που ξέσπασε γύρω στις 13:30.
Λόγω της άμεσης επέμβασης των πτητικών μέσων, αλλά και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο μέχρι τις 14:40, ενώ τέσσερα πτητικά μέσα παραμένουν στην περιοχή της κοινότητας Αψιού, όπου συνεχίζεται το έργο πυρόσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 το πρωί.
Ο κ.Κεττής διευκρίνισε πως, αν και διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Αψιού, λόγω του δύσβατου της περιοχής και των συνεχών αναζωπυρώσεων, δεν μπορεί να αναφερθεί πως η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο, όπως είχε μεταδοθεί από ΜΜΕ.
Η φωτιά στην Αψιού κατέκαυσε, μέχρι στιγμής, τέσσερα εκτάρια άγριας πυκνής ψηλής βλάστησης, ενώ στην Βίκλα και Κλωνάρι, έξι δεκάρια άγριας βλάστησης.
Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, συμπλήρωσε, φαίνεται πως η φωτιά σε Βίκλα – Κλωνάρι, ξεκίνησε από εργασίες που γίνονταν από συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης.
Στον Κεντρικό Πυροσβεστικό Σταθμό Λεμεσού βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, για συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης.