Κατεχόμενα: Εγκαινίασαν ξενοδοχείο €170.800.000 (video)


Τα εγκαίνια ενός πολυτελέστατου ξενοδοχείου, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, που χτίστηκε παράνομα στα κατεχόμενα, πραγματοποιήθηκαν χθες από την τουρκική εταιρεία Limak. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου καλύπτει 200 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.
«Με το νέο μας ξενοδοχείο Limak Cyprus Deluxe Hotel, έχουμε φθάσει συνολική χωρητικότητα 7.000 δωματίων», δήλωσε ο Ozdemir σε τελετή έναρξης λειτουργίας του ξενοδοχείου, προσθέτοντας ότι στόχος του ομίλου ήταν να φθάσει τα 10.000 δωμάτια τα επόμενα πέντε χρόνια. Εκεί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και η Paris Hilton στις 28 Ιουλίου, γεγονός που προκάλεσε ήδη σωρεία αντιδράσεων.
Σύμφωνα με το Reuters, κατά τη διάρκεια της τελετής ανακοίνωσε, επίσης, ότι η εταιρεία Limak πρόκειται να επενδύσει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή δύο ξενοδοχείων στο νότιο τμήμα της Τουρκίας, στη Μερσίνα, και 250 εκατομμύρια ευρώ (292 εκατομμύρια δολάρια) σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στα Σκόπια της πΓΔΜ. Ο όμιλος σκοπεύει, επίσης, να αποκτήσει ξενοδοχείο στη Νίκαια της Γαλλίας, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας.
Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Limak Eurasia Luxury Hotel στην Κωνσταντινούπολη, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Limak Holding δήλωσε: «Οι επενδύσεις στον τουρισμό είναι πολύ σημαντικές για την οικονομία της χώρας μας, φέρνουν ξένα νομίσματα στη χώρα, συμβάλλουν στην απασχόληση και ενθαρρύνουν επίσης πολλούς. Εμείς, ως Limak Holding, ξοδεύουμε όλες τις επενδύσεις μας για να προσφέρουμε αξία στη χώρα μας. Ως αποτέλεσμα της απόφασής μας να επενδύσουμε στον τουρισμό το 1995, η Τουρκία και η ΤΔΒΚ έχουν φτάσει συνολικά σε 8 ξενοδοχεία. Έχουμε ανοίξει το πρώτο ξένο ξενοδοχείο με το Limak Cyprus Deluxe Hotel, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία με μια επένδυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

«Η Τουρκική οικονομία φτάνει στο σημείο που της αξίζει στον παγκόσμιο τουρισμό, και θεωρούμε ότι η χώρα έχει ένα σημαντικό ρόλο και οι επενδύσεις στον τουρισμό βοηθούν στη διαμόρφωση αυτού του οράματος», είπε.
Συμφωνία με ψευδοκράτος
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Τουρκική Ένωση Εμπορικών Επιμελητηρίων (TOBB) και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο (KTTO) υπέγραψαν την Τρίτη πρωτόκολλο για την ίδρυση του Φόρουμ Επιμελητηρίου Τουρκίας-ψευδοκράτους. Το πρωτόκολλο για την ίδρυση του κοινού φόρουμ υπογράφηκε από τον πρόεδρο του TOBB Ριφάτ Χισαρτκουλλόγλου και τον πρόεδρο της KKTO Turgay Deniz, μετά τη συνάντηση οικονομικών υποθέσεων της Τουρκίας-«ΤΔΒΚ» στη Λευκωσία.
Το φόρουμ του κοινού εμπορικού επιμελητηρίου στοχεύει, όπως σημειώνεται, στη βελτίωση του διαλόγου για εμπορικά και οικονομικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του TOBB Hisarcıklıoğlu δήλωσε ότι ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος, όπως πάντα, θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των Τ/κ.
«Η οικονομία, το εμπόριο, ο τουρισμός, η εκπαίδευση και οι επενδύσεις είναι βεβαίως πολύ σημαντικές, αλλά οι αδελφικοί μας δεσμοί είναι πιο σημαντικοί και είστε αδελφοί και συνεργάτες μας σε κάθε περιοχή», είπε.

ΠΗΓΗ: Sigmalive