Έναρξη εξετάσεων εισδοχής για το νεοσύστατο τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ

Ιστορική θεωρεί τη σημερινή μέρα το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς άρχισαν σήμερα οι εξετάσεις των υποψηφίων που διεκδικούν θέση στο νεοσύστατο τμήμα Καλών Τεχνών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, οι υποψήφιοι που θα παρακαθίσουν εισιτήριες δοκιμασίες κατά την περίοδο 27 Ιουνίου μέχρι 1 Ιουλίου 2018, θα εκτελέσουν εικαστικά έργα από διάφορα πρότυπα.

Το πρόγραμμα πτυχίου στις Καλές Τέχνες προσφέρει σπουδές στη δισδιάστατη δημιουργία (σχέδιο, ζωγραφική, χαρακτική κλπ.) και στην τρισδιάστατη (γλυπτική, κατασκευές, εγκαταστάσεις κλπ.), καθώς και στις τεχνολογικές εφαρμογές στην τέχνη, από τη φωτογραφία έως το βίντεο, το animation και τις ψηφιακές εφαρμογές εικόνας και ήχου.

Οι σπουδές αυτές, προσθέτει η ανακοίνωση, εμπλουτίζονται από την ουσιαστική παρουσία μαθημάτων στην Ιστορία και Θεωρία των Εικαστικών Τεχνών, της Αρχιτεκτονικής, και των Νέων Μέσων, καθώς και στη Φιλοσοφία (περιλαμβανομένης της Αισθητικής) της Τέχνης.

“Επιδιώκεται, έτσι, η ανάπτυξη των μεθοδολογικών εργαλείων και του θεωρητικού υπόβαθρου για τον εμπλουτισμό της πρακτικής και δημιουργίας της τέχνης με το αναγκαίο, στη σύγχρονη διεθνή καλλιτεχνική παραγωγή, πλαίσιο ιστορικής και θεωρητικής γνώσης και κριτικής σκέψης”, καταλήγει η ανακοίνωση.