Ατύχημα σε στρατιωτική άσκηση με δύο τραυματίες

Δεύτερο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (23/06), κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «ΤΑΜΣ- ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ».

Το νέο ατύχημα ήρθε να υποδεχτεί το περιστατικό που συνέβη το πρωί, όπου πέντε εθνοφρουροί τραυματίστηκαν μετά από ανατροπή στρατιωτικού οχήματος στο πεδίο βολής της «Ξυντούς».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πλαίσιο άσκησης με πραγματικά πυρά, σφαίρα εξοστρακίστηκε με αποτέλεσμα τα θραύσματα της να τραυματίσουν δύο στρατιώτες.

Οι δυο στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών απολύθηκαν.

Νωρίτερα:

Ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 23/6 κατά τη διάρκεια στρατιωτική άσκησης στην Κύπρο, όταν στρατιωτικό όχημα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) καθώς πορευόταν για το πεδίο βολής της «Ξυντούς», κάτω από άγνωστες συνθήκες ανατράπηκε, με αποτέλεσμα πέντε Έλληνες στρατιώτες να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις εξ αυτών δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, ενώ ο ένας κτύπησε στο κεφάλι την κατάσταση της υγείας του να παραμένει άγνωστη.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, και περί ώρα 08:50, στο πλαίσιο άσκησης ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ερπυστριοφόρο όχημα, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που κινούνταν προς το πεδίο βολής «ΞYΝΤΟΥΣ», ανετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 5 εκ των επιβαινόντων Οπλιτών Θητείας, οι οποίοι διακομίσθηκαν προληπτικά για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τα αίτια του περιστατικού, διερευνώνται αρμοδίως.

Πηγή: kathimerini.com