Παραπέμπεται για απάτη η Σάρα Νετανιάχου


Η Σάρα Νετανιάχου, σύζυγος του Μπενιαμίν, παραπέμπεται για συστηματική απάτη και κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος σε μία υπόθεση, που αφορά στα γεύματα του Ισραηλινού πρωθυπουργού και της οικογένειας του στην επίσημη κατοικία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η σύζυγος του πρωθυπουργού παράγγελνε γεύματα από γκουρμέ εστιατόρια συνολικής αξίας 100.000 δολαρίων από το 2010 μέχρι το 2013 παραβιάζοντας τον κανονισμό περί απαγόρευσης ντελίβερι, όταν το προσωπικό της πρωθυπουργικής κατοικίας διαθέτει μάγειρα.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία τους δείχνουν ότι η κυρία Νετανιάχου ζήτησε να μείνει μυστικό το γεγονός ότι υπάρχει μάγειρας στην κατοικία τους γνωρίζοντας ότι με αυτό που κάνει παραβαίνει το νόμο.

Είχαν προηγηθεί ανεπιτυχείς προσπάθειες να βρεθεί συμβιβασμός με την εισαγγελίας, καθώς η Σάρα Νετανιάχου αρνήθηκε να πληρώσει τη δαπάνη και να ομολογήσει πως έχει παραβιάσει το νόμο.

Θυμίζουμε ότι ο Νετανιάχου ερευνάται από τις αρχές, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορείται εναντίον του εαυτού του και της γυναίκας του υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «κυνήγι μαγισσών» από τα μέσα ενημέρωσης.