“Δεν ήταν σοβαρός ο τραυματισμός του Κ. Παυλίδη”

Στα πραγματικά, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, περιστατικά που έλαβαν χώρα στον αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας στο Τρόοδος την Κυριακή αναφέρονται σε ανακοίνωση της η ΜΗ BIKIN CYPRUS EVENT MANAGEMENT σε απάντηση των σημερινών δημοσιευμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι νοσηλευτές έκριναν ότι ο τραυματισμός του ποδηλάτη Κωνσταντίνου Παυλίδη δεν ήταν σοβαρός και εισηγήθηκαν προληπτική μεταφορά στο νοσοκομείο με ιδιωτικό όχημα, για συγκεκριμένους λόγους.

Όπως αναφέρεται, ο αγώνας του Τροόδους έγινε στην παρουσία ασθενοφόρου, πλήρως στελεχωμένου από δύο νοσηλευτές, οι οποίοι έφεραν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ υπήρχε πρόνοια ώστε το ασθενοφόρο να έχει πρόσβαση σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

Περαιτέρω, υπεύθυνοι της διοργάνωσης βρίσκονταν και στα πιο δύσβατα σημεία, ώστε να ενημερώσουν για πιθανά περιστατικά. Αυτό έγινε στην περίπτωση της πτώσης του Κωνσταντίνου, όπου υπεύθυνος της διοργάνωσης ειδοποίησε για το περιστατικό και το ασθενοφόρο, με δύο νοσηλευτές, έφτασε στο σημείο όπου ο αθλητής είχε μεταβεί περπατώντας, μετά την πτώση.

Οι νοσηλευτές υπέβαλαν τον αθλητή σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, διαπιστώνοντας ότι ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός και ότι περιοριζόταν σε εκδορές. Αφού τον περιποιήθηκαν, ο νοσηλευτής κ. Καραϊσκάκης εισηγήθηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους τη μεταφορά του Κωνσταντίνου στο νοσοκομείο με ιδιωτικό όχημα, αφενός διότι δεν έχριζε επείγουσας διακομιδής με ασθενοφόρο και αφετέρου για να μην αποχωρήσει το ασθενοφόρο από το χώρο για περιστατικό που δεν απαιτούσε επείγουσα διακομιδή, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των υπόλοιπων διαγωνιζόμενων.

Οι οικείοι του Κωνσταντίνου συμφώνησαν με αυτή την εισήγηση και μετέφεραν τον αθλητή στο νοσοκομείο Κυπερούντας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε επικοινωνία του διευθυντή της MH Bikin’Cyprus Event Management με τον πατέρα του αθλητή, αναφέρθηκε πως ο αθλητής είναι καλά, βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έχει υποβληθεί σε εξετάσεις και αναμένει προληπτική εξέταση από τους γιατρούς.

Τέλος, η MH Bikin’Cyprus Event Management υπογραμμίζει ότι η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα σε όλους τους αγώνες που διοργανώνει, εγχώριους και διεθνείς και για αυτό η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) της έχει εμπιστευθεί τη διοργάνωση αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κύπρο, ενώ για περισσότερο από δέκα χρόνια της αναθέτει τη διοργάνωση αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας της βαθμίδας Hors Classe, που είναι η υψηλότερη στον κόσμο.