Ασήκωτες οι ευθύνες για την χρεοκοπία Συνεργατισμού

Για ασήκωτες ευθύνες για την χρεωκοπία του Συνεργατισμού κάνει λόγο η ΔΕΟΚ σημειώνοντας πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί θλιβερή εξέλιξη για το Συνεργατικό Κίνημα που βασίστηκε σε αξίες όπως η αλληλεγγύη, η λαϊκή συμμετοχή και ο δημοκρατικός έλεγχος για να καλύψει κοινωνικές ανάγκες και να προωθήσει την ευημερία των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΔΕΟΚ, δυστυχώς τις συνέπειες τις κακοδιοίκησης, της κακοδιαχείρισης και της διαφθοράς στον Συνεργατισμό θα τις υποστούν για μια ακόμη φορά οι φορολογούμενοι πολίτες και οι εργαζόμενοι του τόπου.

Αναφέρει επίσης πως ένα τόσο μεγάλο έγκλημα δεν μπορεί να παραμένει ατιμώρητο όταν ο σημαντικότερος συνεργατικός κοινωνικός θεσμός του τόπου έχει οδηγηθεί στην απόλυτη καταστροφή και όταν η κοινωνία καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό που αποτιμάται σε δισεκατομμύρια.

«Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τον συνεργατισμό μετά από την κρατικοποίηση του. Οφείλει ταυτόχρονα να προχωρήσει στην διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας ώστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη», αναφέρει.

Καταλήγοντας σημειώνει πως η Συντεχνία αναμένει ότι η Κυβέρνηση θα αναλάβει πλήρως τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τους εργαζόμενους του Συνεργατισμού και ότι θα διασφαλισθούν και θα κατοχυρωθούν πλήρως τα δικαιώματά τους.

Περδίκης: Ο φορολογούμενος θα πληρώσει τα παιχνίδια γύρω από την αύξηση του κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας

Μέρος του παιχνιδιού που γινόταν πίσω από κλειστές πόρτες, η αύξηση του κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας που εμπεριέχει τη δυνατότητα σε κάποιους να αποκτήσουν τον έλεγχο της Ελληνικής Τράπεζας εις βάρος άλλων, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά τα παιχνίδια θα τα πληρώσει ο Κύπριος φορολογούμενος”.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Περδίκης αφού χαρακτήρισε «θέατρο του παραλόγου το ξεπούλημα του Συνεργατισμού», είπε ότι «πραγματοποιείται σήμερα η τελευταία πράξη αυτής της θλιβερής ιστορίας που φέρει το όνομα διαχείριση του Συνεργατισμού από την Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ», προσθέτοντας ότι «είναι μια πράξη η οποία έχει πολλές σκοτεινές πτυχές».

«Η αύξηση του κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας εμπεριέχει τη δυνατότητα σε κάποιους να αποκτήσουν τον έλεγχο της Ελληνικής Τράπεζας εις βάρος άλλων», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «φαίνεται πως αυτό ήταν μέρος του παιχνιδιού το οποίο γινόταν πίσω από κλειστές πόρτες».

Ο κ. Περδίκης είπε ότι «όλα αυτά τα παιχνίδια θα τα πληρώσει ο Κύπριος φορολογούμενος”, προσθέτοντας ότι “όλες αυτές οι πονηρές πράξεις προς εξυπηρέτηση των ημετέρων θα πληρωθούν τελικά από τον απλό φορολογούμενο πολίτη»