Πυρκαγιές σε Πάφο και Λεμεσό

Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ελαιόδεντρα ξέσπασε χθες το απόγευμα στο χωριό Σωτήρα στην επαρχία Λεμεσού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για την πυρκαγιά στις 16.49 και για κατάσβεση της ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου και οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Κυβίδων και Πάχνας με σύνολο 4 πυροσβεστικά οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλε και 1 φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.20, αφού κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 2 εκταρίων.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Επίσης, στις 17.31 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, σκουπίδια, καλαμιώνα και σε μεγάλο σωρό από ελαστικά στο χωριό Αχέλεια επαρχίας Πάφου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου και οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Στρουμπιού και Κελοκεδάρων με συνολικά 5 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.30.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση περίπου 2 δεκαρίων. Για το επεισόδιο ενημερώθηκε και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 14ης Ιουνίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 15ης Ιουνίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 38 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 21 αφορούσαν πυρκαγιές, 14 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.