Συνελήφθη ο 45χρονος για απόπειρα φόνου στην Πάφο

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 45χρονου ιδιοκτήτη της κατοικίας που πυροβόλησε εναντίον 27χρονου την ώρα που ο τελευταίος παραβίαζε την κατοικία του.

Το επεισόδιο σημειώθηκε μια περίπου ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην Γιόλου. Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών. Αργότερα σήμερα αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Ο 45χρονος τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι πυροβόλησε εναντίον προσώπου που επιχειρούσε να του κλέψει από την αυλή του κυνηγητικά σκυλιά. Σύμφωνα με την καταγγελία του ένας 27χρονος από άλλο χωριό της επαρχίας Πάφου, τον οποίο αναγνώρισε και με τον οποίο όπως παραδέχτηκε έχουν διαφορές, μετέβη στο σπίτι του έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο του με καλσόν και κρατώντας στο χέρι πιστόλι, και επεχείρησε να κλέψει κυνηγητικά σκυλιά που ήταν στην αυλή του. Ο 45χρονος τον αντιλήφθηκε και όπως ανέφερε στην αστυνομία τοποθέτησε δυο φυσίγγια στο κυνηγητικό όπλο τύπου Φλομπέρ- όπλο μικρότερου διαμετρήματος για μικρά θηράματα- και πυροβόλησε εναντίον του από απόσταση.

Ο φερόμενος ως δράστης εγκατέλειψε την σκηνή και είναι άγνωστο αν έχει τραυματισθεί. Το πρόσωπο αυτό αναζητήθηκε από την Αστυνομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της δύναμης Μιχάλη Ιωάννου, αλλά δεν έχει ακόμη εντοπιστεί. Σε βάρος του διερευνώνται τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου, της παράνομης εισόδου αλλά και επί του ότι είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με σκοπό να διαπράξει κακούργημα.