Δύο συλλήψεις φερόμενου δράστη και θύματος στην Πάφο

Σε δυο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με υπόθεση απόπειρας φόνου που διερευνά. Συνέλαβε τόσο τον φερόμενο ως δράστη όσο και το θύμα, αφού σύμφωνα με καταγγελία του πρώτου το θύμα είχε εισβάλει στην αυλή του σπιτιού του με σκοπό την κλοπή κυνηγητικών σκυλιών.

Το επεισόδιο εκτυλίχτηκε μια περίπου ώρα μετά τα μεσάνυκτα σε αγροτική περιοχή, ανάμεσα στα χωριά Γιόλου και Μηλιού. Σύμφωνα με 45χρονο ιδιοκτήτη κατοικίας που βρίσκεται στην περιοχή πυροβόλησε εναντίον 27χρονου, την ώρα που ο τελευταίος παραβίαζε την κατοικία του. Εναντίον του 45χρονου που συνελήφθη, διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης έξι ημερών.

Ο 45χρονος, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι πυροβόλησε εναντίον προσώπου, που επιχειρούσε να του κλέψει από την αυλή του κυνηγητικά σκυλιά. Σύμφωνα με την καταγγελία του, ένας 27χρονος από άλλο χωριό της επαρχίας Πάφου, τον οποίο αναγνώρισε και με τον οποίο όπως παραδέχτηκε έχουν διαφορές, μετέβη στο σπίτι του, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο του με καλσόν και κρατώντας στο χέρι πιστόλι, και επιχείρησε να κλέψει κυνηγητικά σκυλιά που ήταν στην αυλή του. Ο 45χρονος τον αντιλήφθηκε και όπως ανέφερε στην αστυνομία τοποθέτησε δυο φυσίγγια στο κυνηγητικό όπλο τύπου Φλομπέρ και πυροβόλησε εναντίον του από απόσταση. Ο 27χρονος εγκατέλειψε την σκηνή. Αναζητήθηκε από την αστυνομία από χθες βράδυ χωρίς να εντοπιστεί και σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι εμφανίστηκε μαζί με τον δικηγόρο του στο νοσοκομείο Πάφου. Φέρει ορισμένα σφαιρίδια στο σώμα του, αλλά τα τραύματα του είναι επιφανειακά. Θα κρατηθεί πάντως στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Σε βάρος του διερευνώνται τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου, της παράνομης εισόδου αλλά και επί του ότι είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με σκοπό να διαπράξει κακούργημα. Αύριο αναμένεται να προσαχθεί στο δικαστήριο Πάφου για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.