Αναρτήσεις Τραμπ στο Twitter εναντίον Τζάστιν Τριντό

 

 

>>Δείτε ακόμη: Σε φιάσκο οδήγησε την σύνοδο G7 o Τραμπ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε τις φραστικές επιθέσεις του επί προσωπικού εναντίον του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό τη Δευτέρα από τη Σιγκαπούρη, με μια ανάρτησή του στη ροή του στο Twitter στην οποία υποστήριξε πως «ο Τζάστιν παριστάνει τον πληγωμένο όταν τον ξεμπροστιάζουν!»

Ο Τραμπ, ο οποίος έφθασε στην Ασία για τη σύνοδο κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, υποστήριξε επίσης ότι «το Δίκαιο Εμπόριο τώρα θα πρέπει να αποκαλείται Ηλίθιο Εμπόριο αν δεν είναι αμοιβαίο» και ότι ο Καναδάς «υπερηφανεύτηκε» σε ένα έγγραφο ότι επωφελείται από τις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν διευκρίνισε σε ποιο έγγραφο αναφέρεται ακριβώς.

 

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τον Καναδά ότι κάνει ‘πολωτικά’ σχόλια 

Χθες ο Οικονομικός Σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου κατηγόρησε τον Καναδά ότι κάνει “πολωτικά” σχόλια για την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, λέγοντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έπρεπε ν` αποχωρήσει από το κοινό ανακοινωθέν της G7, επειδή ο πρωθυπουργός του Καναδά “μας μαχαίρωσε πισώπλατα”.

Ο Κούντλοου δήλωσε, επίσης, στην εκπομπή του CNN, “State of the Union”ότι ο Καναδός Πρωθυπουργός «σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι οι ΗΠΑ είναι επιθετικές. Είπε ότι ο Καναδάς πρέπει να σηκωθεί και να υποστηρίξει μόνος του τον εαυτό του κι ότι εμείς είμαστε το πρόβλημα με τους δασμούς. Το αβάσιμο μέρος των δηλώσεων αυτών είναι ότι αυτοί έχουν τεράστιους δασμούς. Το ζήτημα είναι ότι μας μαχαίρωσε πισώπλατα”.