Διήμερη κράτηση στο Σιμμιλίδη

Ως ύποπτος για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τέθηκε σήμερα υπό διήμερη κράτηση ο 49χρονος, που συνελήφθη χθες από την Αστυνομία, στη Λεμεσό.

Ο 49χρονος, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές σε σοβαρές εγκληματικές υποθέσεις, είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια έρευνας στα υποστατικά που διατηρεί στη Λεμεσό, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της Αστυνομίας για πάταξη της εγκληματικότητας.

Κατά τις έρευνες, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την οικία του ως τεκμήρια, ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν κατέχει άδεια κατοχής, το χρηματικό ποσό των 32,160 ευρώ και αριθμός καμερών κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που πιστεύεται ότι κατέγραφαν δεδομένα από δημόσιο χώρο και κατασχέθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.

Δύο πρόσωπα, που εντοπίστηκαν στην οικία του 49χρονου και συνελήφθησαν για το αδίκημα της εκτέλεσης καθηκόντων ιδιώτη φρουρού ασφαλείας χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Το δικαστήριο, στο οποίο παρουσιάστηκε σήμερα ο ύποπτος, διέταξε όπως τεθεί υπό διήμερη κράτηση, προς διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων.