Καύσωνας και προστασία των φυτών σας

ΚΗΠΟΣ

Ο καύσωνας δεν ταλαιπωρεί μόνο εσένα φίλε αναγνώστη αλλά και τα φυτά σου. Πάρε λοιπόν δραστικά μέτρα και προστάτευσε τα από τις ψηλές θερμοκρασίες των καλοκαιρινών μηνών.

Αυτόματο πότισμα:

Μια λύση στο πρόβλημα είναι να τοποθετήσεις το σύστημα αυτόματου ποτισμού στον κήπο σου, το οποίο θα εξασφαλίσει την απαραίτητη ποσότητα νερού που χρειάζεται για το κάθε φυτό. Επίσης, με αυτή την τεχνική βγαίνεις και εσύ από τον κόπο του ποτίσματος των φυτών σου ενώ δεν γίνεται περισσότερη σπατάλη νερού από όση χρειάζεσαι.

Υπάρχουν επίσης και άλλοι τρόποι εξασφάλισης του νερού που χρειάζεται το κάθε φυτό ξεχωριστά που μπορείς να βρεις στην αγορά και να τα τοποθετήσεις εύκολα στο δικό σου κήπο.  Μερικοί από αυτοί είναι οι αυτοποτιζόμενες γλάστρες, τα ειδικά ζελέ που απελευθερώνουν την ποσότητα νερού που χρειάζεται ή οι σακούλες ποτίσματος με «φυτίλια».

Περιποιήσου τις γλάστρες σου:

Μια λύση στο πρόβλημα του καλοκαιριού είναι να περιποιηθείς κατάλληλα τις γλάστρες και τα φυτά σου ώστε να μπορούν να αντέξουν τον καύσωνα των ημερών. Πώς να το κάνεις αυτό; Εύκολα, σκάλισε αρχικά το χώμα των γλαστρών για να απορροφάται καλύτερα το νερό του ποτίσματος. Επίσης, άλλος ένας τρόπος που θα ενθουσιάσει και από άποψη διακόσμησης είναι να τοποθετήσεις στο πάνω μέρος της γλάστρας διάφορα υλικά όπως βότσαλα, φλοιό ξύλου, πριονίδι και άλλα τα οποία εκτός του ότι κάνουν το φυτό πιο όμορφο, καθυστερούν και την εξάτμιση του νερού πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα φυτά θα παραμείνουν δροσερά για περισσότερο χρονικό διάστημα!

Αν πάλι ποτίζεις τα φυτά σου προτίμησε να το κάνεις είτε νωρίς το πρωί είτε μετά τη δύση του ήλιου. Αυτό θα σου φανεί χρήσιμο καθώς μόνο αυτές τις ώρες θα απορροφούν καλύτερα τα φυτά και η εξάτμιση θα είναι περιορισμένη.  Επίσης, να θυμάσαι ότι τα φυτά χρειάζονται πότισμα μόνο όταν η επιφάνεια του χώματος είναι ξερή ενώ πρέπει να κάνεις τον ψεκασμό που χρειάζεται για να απαλλαγείς από τα ζιζάνια τα οποία κάνουν κακό στα φυτά σου.