Τι ανακάλυψε το Curiosity στον Αρη;

Κάτι σημαντικό πρέπει να ανακάλυψε στον Κόκκινο Πλανήτη το διαστημικό όχημα, καθώς η NASA δήλωσε ότι θέλει να το μοιραστεί με όλη την υφήλιο. Δεν είναι τυχαίο που το όνομά του σημαίνει «περιέργεια». Οποιος ψάχνει, βρίσκει

Δεν είναι τυχαίο ότι του έχουν δώσει αυτό το όνομα, που σημαίνει «περιέργεια». Και ως γνωστόν, όποιος ψάχνει, όλο και κάτι βρίσκει!

Οπως αναφέρουν και πολλά ξένα δημοσιεύματα, κάτι μάλλον σημαντικό πρέπει να ανακάλυψε το αμερικανικό ρόβερ Curiosity στον Αρη, καθώς η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία γνωστοποίησε ότι θα κάνει σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 το βράδυ (στις 21:00 ώρα Ελλάδας).

Τα νέα επιστημονικά ευρήματα θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή επιστημόνων, όπως έκανε γνωστό η NASA.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη NASA TV, το Facebook Live, το YouTube και το Twitter/Periscope.

Το ρόβερ, που έφτασε στον Αρη τον Αύγουστο του 2012, συνεχίζει να ανεβαίνει αργά, αλλά σταθερά στο Ορος Σαρπ, ένα βουνό ύψους περίπου 5.000 μέτρων στο κέντρο του κρατήρα Γκέιλ.

 

Και η φαντασία οργιάζει…

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα, κυκλοφόρησε στο Youtube ένα βίντεο που δείχνει ένα θεαματικό εύρημα από τον «Κόκκινο πλανήτη»: το κεφάλι ενός αγάλματος στην άμμο.

Οπως σημείωνε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, «μπορείτε να δείτε πολύ καθαρά: το πηγούνι, το στόμα, τη μύτη, τα μάτια, τα αυτιά. Θα μπορούσε να είναι ένας πολεμιστής που φοράει κράνος».

Με κάθε εύρημα στον Αρη, η φαντασία οργιάζει (NASA)

Η πέτρα αυτή, που έχει διάσταση μόνο μερικά εκατοστά, βρίσκεται σε μια φωτογραφία που έστειλε το διαστημικό όχημα «Curiosity» της NASA.

Είναι εξαιρετικά απίθανο η πέτρα αυτή να είναι πραγματικά ένα γλυπτό. Μάλλον, η μορφή είναι πιθανό να είναι το τυχαίο αποτέλεσμα της φυσικής διάβρωσης. παρ’ όλα αυτά, η αστείρευτη δίψα όλων να ανακαλυφθεί ζωή σε άλλους πλανήτες, κάνει τη φαντασία να καλπάζει.

Πάντως, δεν είναι το πρώτο περίεργο αντικείμενο στον Κόκκινο Πλανήτη που έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφίες.

Το διαστημόπλοιο «Viking» είχε στείλει πριν από δεκαετίες εικόνες από το «άγαλμα μιας γυναίκας» που -επίσης- εντοπίστηκε στον Αρη. Ολα τα βλέμματα στραμμένα στη NASA λοιπόν, ώστε να μάθουμε τι εντόπισε η περιέργεια του «Curiosity».

ΠΗΓΗ: protagon.gr