Ξένοι ανακριτές στην Κύπρο για τον “Ροζ Πάνθηρα”

Ερμητικά κλειστό συνεχίζει να κρατά το στόμα του πέντε 24ωρα μετά την παράδοση του στις Κυπριακές αρχές ο 48χρονος από το Μαυροβούνιο ο οποίος φαίνεται να είναι μέλος της γνωστής συμμορίας Ροζ Πάνθηρες.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 και ρεπορτάζ του Θησέα Ιωάννοου, ο 48 χρόνος ο οποίος εκδόθηκε στην Κύπρο από την Ισπανία μετά από αίτημα των Κυπριακών αρχών είναι ύποπτος για ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε σε κοσμηματοπωλείο στην Λεμεσό στις 28 Φεβρουαρίου 2009 οπότε οι δράστες είχαν κλέψει κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ .

Ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη του στην υπόθεση πάρα το γεγονός ότι οι διωκτικές αρχές έχουν στα χέρια τους επιστημονικές μαρτυρίες.

Και ενώ ο 48 χρόνος αρνείται να συνεργαστεί με τους ανακριτές η σύλληψη του έχει προκαλέσει το έντομο ενδιαφέρον των Ιαπωνικών αρχών.

Αιτία σύμφωνα με όσα ανέφερε αρμόδια πηγή στον ΑΝΤ1 το γεγονός ότι ο ύποπτος φαίνεται να συνδέεται επιστημονικά με ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε σε κοσμηματοπωλείο τον Ιούνιο του 2007 στο Τόκιο με την αξία των δύο κοσμημάτων που κλάπηκαν να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα οι κυπριακές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με ξένες υπηρεσίες και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες κλιμάκια ανακριτών από τουλάχιστον τρεις χώρες να φτάσουν στην Κύπρο για να ανακρίνουν τον 48χρονο.

Αύριο η ομάδα των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού θα βρεθεί στην νομική υπηρεσία για την συγκεκριμένη υπόθεση η οποία σύμφωνα με αρμόδια πηγή εκτός απρόοπτου την Παρασκευή θα καταχωρηθεί ενώπιον του κακουργιοδικείου στην Λεμεσό.